Χρηματιστήριο Αθηνών: Παραμένει «εγκλωβισμένο» στις 590 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Παραμένει «εγκλωβισμένο» στις 590 μονάδες

Η έλλειψη συναλλαγών και, κυρίως, ισχυρών αγοραστών καθηλώνει την αγορά

Χρηματιστήριο Αθηνών: Παραμένει «εγκλωβισμένο» στις 590 μονάδες
«Εγκλωβισμένο» στις 590 μονάδες παραμένει το Χ.Α. με χαμηλό τζίρο, καταγράφοντας πλέον ήπια άνοδο μετά τις εναλλαγές προσήμων. Η έλλειψη συναλλαγών και, κυρίως, ισχυρών αγοραστών καθηλώνει την αγορά.

Εν όψει λοιπόν της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο των καναλιών, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι, αναμένεται μια απόφαση ήξεις – αφίξεις, που δεν θα ξεκαθαρίζει την κατάσταση, αντίθετα θα περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η απόφαση ούτε η αντιπολίτευση θα μπορεί να μιλά για ήττα, αλλά ούτε η κυβέρνηση για το νόμο των 4 καναλιών. Με λίγα λόγια, η εικόνα θα είναι πανομοιότυπη της καθημερινής απαξίωσης που βιώνουν οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ελάχιστοι τζίροι σε συγκεκριμένες μετοχές και καμία θετική προεξόφληση.

«Η αγορά βρέθηκε εκ νέου στην ενδιάμεση στήριξη των 588 μονάδων, αλλά ο όγκος συναλλαγών συνεχίζει να υποδηλώνει αδιαφορία. Τα αντανακλαστικά του τραπεζικού κλάδου έχουν πλήρως ατονήσει με αποτέλεσμα οι τραπεζικοί τίτλοι να κινούνται αντίθετα από τον EuroStoxx Banks, ο οποίος αυξήθηκε κατά 12% στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις, ενώ ο ΔΤΡ υποχώρησε κατά 6% περίπου στο ίδιο διάστημα. Εκτιμούμε ότι είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Γενικός Δείκτης δεν θα μπορέσει να δει πολύ καλύτερες ημέρες μέχρις ότου κλείσουν τα μέτωπα της 2 ης αξιολόγησης στον προβλεπόμενο χρόνο ώστε να δημιουργηθούν θετικές προσδοκίες για την επόμενη ημέρα» σχολιάζει η Merit ΑΧΕΠΕΥ.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 0,24% στις 590 μονάδες με τον FTSE 25 να ενισχύεται κατά 0,34% και τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,5%. Ο συνολικός τζίρος ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο

               
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης