Κοντά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ η Deutsche Bank για μείωση του προστίμου

Κοντά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ η Deutsche Bank για μείωση του προστίμου

Αποτέλεσμα της είδησης ήταν το ADR της γερμανικής τράπεζας να φθάσει να ενισχύεται έως και 13% υψηλότερα στη Wall Street 

Κοντά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ η Deutsche Bank για μείωση του προστίμου
Πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προκειμένου να υπάρξει μείωση του προστίμου των 14 δισ. δολαρίων βρίσκεται η Deutsche Bank, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters αλλά και ορισμένων ακόμη διεθνών πρακτορείων.

Αποτέλεσμα της είδησης, όπως μεταδίδει το newmoney.gr ήταν το ADR της γερμανικής τράπεζας να φθάσει να ενισχύεται έως και 13% υψηλότερα στη Wall Street.

Η μετοχή της Deutsche Bank σκαρφάλωσε στα 11,70 ευρώ λίγο πριν από το κλείσιμο, ενώ το πρωί είχε πέσει μέχρι και στα 8 ευρώ

Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι η Deutsche Bank είναι κοντά σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να καταβάλει πρόστιμο 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντί για 14.
Κλείσιμο

Η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, συνέχισε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι κάτι το οριστικό και δεν πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις εντός του Σαββατοκύριακου. Το τελικό ποσό είναι ακόμη υπό συζήτηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Deutsche Bank, δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η μετοχή της τράπεζας που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση, «κοκκινίζοντας» τη Wall Street,  όταν αποκαλύφθηκε από εσωτερικό έγγραφο ότι 10 hedge funds μείωσαν την έκθεσή τους στην τράπεζα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης