Κέρδη 2% στο Χρηματιστήριο

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 578 Μονάδες

Κέρδη  2% στο Χρηματιστήριο
Με βελτιωμένο τζίρο συναλλαγών, που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης "άγγιξε" τις 580 μονάδες καταγράφοντας ράλι της τάξης του 3% ενδοσυνεδριακά, με στήριξη από τον τραπεζικό δείκτη. 

To Χρηματιστήριο έσπασε πολύ εύκολα σήμερα τον μέσο όρο των 100 ημέρων καθώς παρά την απουσία του Κουαρτέτου από την Αθήνα, οι δηλώσεις τόσο του κυβερνητικού επιτελείου όσο και των δανειστών υποδεικνύουν αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση θα κλείσει πριν τα τέλη του Απριλίου.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τους δανειστές σε νέα μέτρα 5,4 δισ. ευρώ, για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο τι μέτρα ακριβώς θα προκύψουν, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης δήλωσε ότι οι πόροι θα εξευρεθούν από το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Σημειώνεται ότι η επιστροφή του Κουαρτέτου υπολογίζεται στις 2 Απριλίου, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η αξιολόγηση θα έχει κλείσει μέχρι τις 22 Απριλίου, με επικρατέστερη ημερομηνία εκείνη της 15ης Απριλίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Ντέκλαν Κοστέλο, ένας εκ των επικεφαλής των Θεσμών, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι εφικτή έως το τέλος του Απριλίου.
Κλείσιμο

Ωστόσο, στο «τραπέζι» βρίσκεται, εκτός από την αξιολόγηση και το αίτημα για εκλογές, ύστερα απο την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή. Ουδείς γνωρίζει αν οι ξένοι επενδυτές έχουν περιλάβει κι αυτή την εκδοχή στο trade που παίζουν στην Ελλάδα.

Με τη φράση «η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης «πέταξε το γάντι» των εκλογών στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δείκτες και μετοχές

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 578 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,15% και ο δείκτης των τραπεζών ενισχύθηκε κατά 4,6%. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης