Μοσκοβισί: Οι επικεφαλής της αποστολής πρέπει να επιστρέψουν το συντομότερο στην Αθήνα

Μοσκοβισί: Οι επικεφαλής της αποστολής πρέπει να επιστρέψουν το συντομότερο στην Αθήνα

Ο Γάλλος επίτροπος τόνισε την ανάγκη της άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους Ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ και η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης 

Μοσκοβισί: Οι επικεφαλής της αποστολής πρέπει να επιστρέψουν το συντομότερο στην Αθήνα
Τη θέση του ότι είναι αναγκαίο να επιστρέψουν άμεσα οι Θεσμοί στην Αθήνα διατύπωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως η ελληνική αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ενώ επεσήμανε πως πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα. «Οι θεσμοί πρέπει να δείξουν σήμερα ότι έχουν κοινή άποψη για την αξιολόγηση» είπε ο Επίτροπος και συνέχισε χαρακτηρίζοντας ως παραγωγικές τις τεχνικές διαβουλεύσεις των κλιμακίων στην Αθήνα αλλά υπενθύμισε πως «υπάρχει ακόμα ορισμένη δουλειά που πρέπει να ολοκληρωθεί» τόνισε. 

«Η συζήτηση που θα κάνουμε σήμερα αφορά στο εάν μπορεί να σταλεί η αποστολή στην Αθήνα. Υπάρχουν κάποια κενά ακόμα αλλά πρέπει οι θεσμοί να επιστρέψουν στην Αθήνα. Νομίζω ότι σήμερα θα φτάσουμε σε ομόφωνη απόφαση να επιστρέψουν οι θεσμοί» συμπλήρωσε ο Μοσκοβισί και κάλεσε για πολιτική απόφαση λαμβάνοντας υπόψη την προσφυγική κατάσταση στην Ελλάδα.

Πάντως ο Γάλλος Επίτροπος σημείωσε ότι υπάρχει ένα περιθώριο ελιγμών στις μεταρρυθμίσεις κάνοντας αναφορά στα προσφυγικά κόστη και προσέθεσε πως η επικείμενη επιστροφή των επικεφαλής γίνεται με την προοπτική ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης