Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής για τις τράπεζες

Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής για τις τράπεζες

Υπό τον Δραγασάκη και με τη συμμετοχή των υπ. Οικονομικών και Οικονομίας - Στο «τραπέζι» οι όροι ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών - «Κλειδώνουν» οι λεπτομέρειες 

Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής για τις τράπεζες
Για τα επόμενα βήματα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνεδριάζει το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κύριο Γιάννη Δραγασάκη και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας.

Παρά την ψήφιση χθες του νομοσχεδίου, εκκρεμούν μια σειρά από ζητήματα σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία αναμένεται να επιλυθούν με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

Για παράδειγμα, πρέπει να διευκρινιστούν θέματα όπως πόσα χρήματα πρέπει να αντλήσουν τελικώς από ιδιώτες οι τράπεζες, ποια αναλογία θα ισχύσει μεταξύ των κοινών μετοχών και των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών-CoCos (βάσει της οποίας το ΤΧΣ θα καλύψει το μέρος του δυσμενούς σεναρίου που δεν θα καλυφθεί από ιδιώτες) ή με ποιο μηχανισμό θα μετατραπούν, αν χρειαστεί, από προνομιούχες σε κοινές οι μετοχές του Δημοσίου σε Eurobank και Εθνική κλπ.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης