Ράλι στις αγορές μετά την είδηση για αποδοχή των όρων από την ελληνική κυβέρνηση

Ράλι στις αγορές μετά την είδηση για αποδοχή των όρων από την ελληνική κυβέρνηση

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 1,5%, στις 383 μονάδες παρά το γεγονός ότι η Αθήνα δεν κατέβαλε χθες τη δόση προς το ΔΝΤ - Ανοδικά κινούνται το γερμανικό, το γαλλικό και το βρετανικό χρηματιστήριο - Ανέβηκε η αγορά της Αυστραλίας, θετικά κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές

Ράλι στις αγορές μετά την είδηση για αποδοχή των όρων από την ελληνική κυβέρνηση
Τα “νταούλια και οι ζουρνάδες” μάλλον ακούγονται με άλλο ρυθμό στις ευρωπαϊκές αγορές, αφού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετοχές και ομόλογα κινούνται ανοδικά παρά το γεγονός ότι η Αθήνα δεν κατέβαλε χθες τη δόση στο ΔΝΤ.

Μάλιστα μετά την αποκάλυψη των FT ότι με επιστολή του ο Αλ. Τσίπρας κάνει αποδεκτούς τους όρους - με κάποιες μικροτροποιήσεις - των θεσμών λίγο πριν τις συνεδριάσεις του Eurogroup και της ΕΚΤ οι αγορές καταγράφουν ράλι. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 1,5%, στις 383 μονάδες παρά το γεγονός ότι η Αθήνα δεν κατέβαλε χθες τη δόση προς το ΔΝΤ.

Κλείσιμο
Παράλληλα, μετά τα νέα, το ευρώ σημείωσε κατακόρυφη άνοδο στην περιοχή του 1,1154 δολ. 


Με άνοδο άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης παρά τη μη καταβολή πληρωμής από την Ελλάδα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο δείκτης DAX ενισχύθηκε με το άνοιγμα κατά 0,96% και διαμορφώθηκε στις 11.050,32 μονάδες.

Με άνοδο άρχισαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,24% και διαμορφώθηκε στις και διαμορφώθηκε στις 4.849,43 μονάδες.

Ανοδος καταγράφηκε και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,79% και διαμορφώθηκε στις 6.572,75 μονάδες.

Ατάραχες οι ασιατικές αγορές 

Με σημαντικά κέρδη διεξάχθηκαν οι συναλλαγές στην Ασία και Αυστραλία, με το ελληνικό δράμα να μην φαίνεται να τις ταράζει για την ώρα.

Χτες τα μεσάνυχτα έληξε  η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και μαζί με αυτό δεν υπήρξε απολύτως καμία γεφύρωση της ελληνικής μεριάς με τους πιστωτές της ενώ ταυτόχρονα εξέπνευσε και η προθεσμία όπου η Ελλάδα δεν κατέβαλε το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η αποπληρωμή των SDR 1,2 δισ. (περίπου 1,5 δισ. ευρώ) η οποία οφειλόταν από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ δεν έχει καταβληθεί", αναφέρει ο Gerry Rice, επικεφαλής Επικοινωνιών του ΔΝΤ σε ανακοίνωση που έδωσε χτες στη δημοσιότητα.

"Ενημερώσαμε την Εκτελεστική Επιτροπή ότι η Ελλάδα έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και μπορεί πλέον να λάβει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ μόνο όταν εκκαθαριστούν αυτές οι οφειλές".

Με το μέλλον της Ελλάδας πλέον αβέβαιο, οι αγορές στην Ασία δε φάνηκε να τρομάζουν με τα θετικά πρόσημα να κυριαρχούν στα ταμπλό.

Ο δείκτης Νikkei στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο 0,46% στις 20.329,32 μονάδες και ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε 0,37% στις 1.636,41 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,09% ενώ στη Σαγκάη συνεχίζονται οι αναταράξεις στην αγορά με το δείκτη Shanghai Composite να περνάει σε αρνητικό έδαφος νωρίτερα υποχωρώντας 0,58%.

Στο μέτωπο της οικονομίας , ο δείκτης μεταποίησης της  HSBC ενισχύθηκε τον Ιούνιο στις 49,4 στο τελικό ανάγνωσμα από 49,2 μονάδες το Μάιο.

Αντίθετα τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης για τη μεταποιητική δραστηριότητα , παρέμειναν αμετάβλητα στις 50,2 μονάδες τον Ιούνιο, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων να κάνουν λόγο στις 50,4 μονάδες.

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη της τάξης του 1,14%, ο STI στη Σιγκαπούρη κινείται με άνοδο 0,15% και ο Sensex στην Ινδία αυξήθηκε 0,7%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX 200 σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,04%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης