Economist: Έτοιμος για μια ακόμα κωλοτούμπα ο Τσίπρας;

Economist: Έτοιμος για μια ακόμα κωλοτούμπα ο Τσίπρας;

Σύμφωνα με τον Economist, η κυβέρνηση έχει σίγουρα πολλούς λόγους για να δεχτεί την πρόταση των δανειστών

Economist: Έτοιμος για μια ακόμα κωλοτούμπα ο Τσίπρας;
Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα καθώς εκπνέουν οι προθεσμίες τόσο για την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ όσο και για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, μήπως όμως τελικά κάνει πίσω την τελευταία στιγμή, διερωτάται σε δημοσίευμά του ο Economist.

Όπως όλα δείχνουν, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα θα υποστούν την ατίμωση να γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που βρίσκεται υπό καθεστώς χρεοκοπίας, σχολιάζει το δημοσίευμα. Την ίδια ώρα οι οίκοι αξιολόγησης έχουν δηλώσει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ δεν θα προκληθεί "cross-default".

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ερώτημα αυτή τη στιγμή, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, είναι αν ο κ. Τσίπρας θα δεχτεί την πρόταση που του έγινε τελευταία στιγμή από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έστω και στο παρά πέντε προσπαθεί να τραβήξει την χώρα από το χείλος του γκρεμού.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γιούνκερ φάνηκε πρόθυμος να συγκαλέσει ένα έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα σε περίπτωση που ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλάξει γνώμη και δεχτεί τελικά την πρόταση των δανειστών.

Όμως αν και η αρχική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν αρνητική σε μια τέτοια προοπτική, εν τέλει φαίνεται πως επανεξετάζει την πρόταση, έχοντας παράλληλα συνεχείς συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον Economist, η κυβέρνηση έχει σίγουρα πολλούς λόγους για να δεχτεί την πρόταση των δανειστών της, διότι το δημοψήφισμα θα είναι σίγουρα ολέθριο για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο «ναι». Και μπορεί να έχει ταπεινωθεί αρκετά ο Έλληνας πρωθυπουργός έπειτα από τις υποχωρήσεις που έκανε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, για να υποχωρήσει για ακόμα μία φορά τώρα, ωστόσο, το δημοψήφισμα την Κυριακή θα μπορούσε να τον ταπεινώσει ακόμα περισσότερο, καταλήγει ο Economist.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης