Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Εχουμε χάσει το λογαριασμό με τις δηλώσεις Βαρουφάκη

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Εχουμε χάσει το λογαριασμό με τις δηλώσεις Βαρουφάκη

Να ρωτήσετε τους Ελληνες αν είναι έτοιμοι να διαχειριστούν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ο κύριος Σόιμπλε ό,τι λέει το εννοεί, είπε ο κύριος Γιέγκερ

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Εχουμε χάσει το λογαριασμό με τις δηλώσεις Βαρουφάκη
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ενδεχόμενη μη αποπληρωμή των δόσεων της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σημαίνει και πιστωτικό γεγονός. 

Ο κύριος Σόιμπλε εννοεί τα όσα λέει, ανέφερε ο κύριος Γιέγκερ, συμπληρώνοντας πως δεν είναι πρόθεσή του Γερμανού υπουργού να απειλήσει την Ελλάδα, αλλά να την κάνει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. 

Ο κύριος Βαρουφάκης έκανε τόσες δηλώσεις το Σαββατοκύριακο που έχουμε χάσει το λογαριασμό, δήλωσε ακόμα ο κύριος Γιέγκερ, τονίζοντας πως θα πρέπει πλέον να ερωτηθεί η Αθήνα εάν είναι έτοιμη να διαχειριστεί ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας. 

Κλείσιμο
Επίσης ο κύριος Γιέργκερ, σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την στάση που τήρησαν Ισπανία και Πορτογαλία κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, ανέφερε ότι είναι «ασυνήθιστο μια χώρα της Ευρωζώνης να κατηγορεί με αυτόν τον τρόπο άλλες χώρες». Η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «ήταν ένα λάθος πολύ ασυνήθιστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αυτά δεν γίνονται στο Eurogroup. Δεν πρέπει να ανακατευόμαστε στις υποθέσεις των κυβερνήσεων των εταίρων μας» δήλωσε.

Τέλος ο εκπρόσωπος του κυρίου Σόιμπλε επεσήμανε ότι η Γερμανία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να είναι αυστηρή με την Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει χαθεί η εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα πρέπει να μάθει να τηρεί τους κανόνες, ανάφερε σχετικά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης