Λαφαζάνης στο Reuters: «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Λαφαζάνης στο Reuters: «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

«Δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ενέργειας - Επανεξέταση της συμφωνίας με Eldorado Gold στη Χαλκιδική

Λαφαζάνης στο Reuters: «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ
Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του στο Reuters, ενώ αναφέρθηκε και στην επένδυση της Eldorado Gold στην Χαλκιδική.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος», ξεκαθάρισε ο υπουργός, βάζοντας τέλος στα σχέδια πώλησης του 65% της εταιρίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των ορυχείων χρυσού στην Χαλκιδική και στην επένδυση της καναδικής Eldorado Gold υποστήριξε ότι «είμαστε απόλυτα ενάντιοι και θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», αρνούμενος, όμως, να διευκρινίσει εάν η κυβέρνηση θα θελήσει να «μπλοκάρει» το όλο project.

Κλείσιμο
Εμφανίστηκε, πάντως, περισσότερο διαλλακτικός σε ό,τι αφορά την πώληση του ΔΕΣΦΑ στο Αζερμπαϊτζάν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα αναμένει την απόφαση της Κομισιόν, για το κατά πόσο η πώληση αντίκειται ή όχι στους κανόνες για τον υγιή ανταγωνισμό.

«Θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Κομισιόν και θα αποφασίσουμε τις δικές μας κινήσεις», υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης