ΕΕ: Επιπλέον 125 εκατ. στους αγρότες που επλήγησαν από το εμπάργκο

ΕΕ: Επιπλέον 125 εκατ. στους αγρότες που επλήγησαν από το εμπάργκο

Θα συμπεριλάβει στις αποζημιώσεις και τους παραγωγούς εσπεριδοειδών της νότιας Ευρώπης

ΕΕ: Επιπλέον 125 εκατ. στους αγρότες που επλήγησαν από το εμπάργκο
Την αποδέσμευση περίπου 125 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη των αγροτών που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα, ανακοίνωσε η Κομισιόν, γνωστοποιώντας, παράλληλα ότι θα συμπεριλάβει στις αποζημιώσεις τους παραγωγούς εσπεριδοειδών της νότιας Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργικής και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ρότζερ Γουέιτ, είπε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε κοντά σε ένα τελικό κείμενο που «θα ανοίξει έναν νέο φάκελο» για να χρηματοδοτηθούν μέτρα σταθεροποίησης της αγοράς κάποιων φρούτων και λαχανικών

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να ξεπερνά «τα 125 εκατομμύρια ευρώ» και έχει στόχο να συνεχιστεί η υποστήριξη μιας σειράς ευπαθών προϊόντων αλλά και να επεκταθεί ο κατάλογος των προϊόντων με την προσθήκη κυρίως των πορτοκαλιών, των μανταρινιών και των κλημεντίνων, διευκρίνισε η ευρωπαϊκή πηγή.

Βάσει του σχεδίου προβλέπεται μεταξύ άλλων η αύξηση κατά 5% με 10% του όγκου των προϊόντων που μπορούν να αποσυρθούν από την αγορά και την αποζημίωση των καλλιεργητών κατά 50% με 100% της τιμής.

Τα νέα αυτά μέτρα προστίθενται σε μια προηγούμενη σειρά παρεμβάσεων υπέρ των ευρωπαϊκών φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης