Ντάισελμπλουμ: Χρειάζονται νέες θυσίες από τους Έλληνες

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζονται νέες θυσίες από τους Έλληνες

«Πολλοί υπουργοί Οικονομικών αρχίζουμε να χάνουμε την υπομονή μας»!

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζονται νέες θυσίες από τους Έλληνες
Στη σκληρή γλώσσα κατά της Ελλάδας επιμένει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που οργανώνει κάθε χρόνο το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Χάγη, επέμεινε στην ανάγκη προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών σε όλα τα κράτη μέλη με αιχμή την αγορά εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η υψηλή ανεργία στους νέους.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup, απαντώντας σε ερωτήσεις των «Νέων», τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της» υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα δήλωσε ότι «στην Αθήνα συνεχίζονται αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της».

«Η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Κλείσιμο

Νωρίτερα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα κατηγορηματικός ως προς την ανάγκη τήρησης από την Ελλάδα των δεσμεύσεών της, επισημαίνοντας ότι τα συμφωνηθέντα στο πρόγραμμα στήριξης δεν αποτελούν «μέτρα λιτότητας».

«Η προσέγγιση του Eurogroup στο ζήτημα της Ελλάδας δεν αφορά σε λιτότητα, αλλά σε διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και κίνδυνων» σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, επιβεβαιώνοντας, πάντως, ότι η Ευρώπη θα παράσχει στην Αθήνα νέα βοήθεια μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Παραδέχθηκε τέλος, πάντως, ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικές προσπάθειες, αλλά επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη «νέων θυσιών από τους Έλληνες».










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης