Η συγκλονιστική περιπέτεια "Κυριαρχία" με τον Τζόνι Ντεπ είναι στο ΘΕΜΑ

Η συγκλονιστική περιπέτεια "Κυριαρχία" με τον Τζόνι Ντεπ είναι στο ΘΕΜΑ

Με τους εξαιρετικούς Τζόνι Ντεπ, Ρεμπέκα Χολ και Μόργκαν Φρίμαν.

Η συγκλονιστική περιπέτεια "Κυριαρχία" με τον Τζόνι Ντεπ είναι στο ΘΕΜΑ

και στις δύο εκδόσεις (4,25 – 2,00 €)

Ο Τζόνι Ντεπ σε ένα εκπληκτικό «σόλο», σαν καθηγητής αφοσιωμένος στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ο οποίος στην υποκατάσταση του ανθρώπινου νου ανακαλύπτει δυνατότητες -αλλά και ολέθριες.   Δίπλα του οι εξαιρετικοί Ρεμπέκα Χολ και Μόργκαν Φρίμαν.

Η συγκλονιστική ταινία «Κυριαρχία» με τον Τζόνι Ντεπ αυτή την Κυριακή με το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Κλείσιμο







Στο ρόλο του ερευνητή που κινείται στα ακρώτατα όρια της επιστήμης, ο Τζόνι Ντεπ (σαν δρ. Ουίλ Κάστερ) είναι ένας γκουρού στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το προσωπικό του στοίχημα είναι ένα εγχείρημα που μπορεί να αλλάξει μια για πάντα τη ροή της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα συνδυάζει την ανθρώπινη συλλογική νοημοσύνη από τη μία, με το πλήρες φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων από την άλλη. Με άλλα λόγια, ο δρ. Κάστερ επιδιώκει να γίνει θεός, να φτιάξει με τα χέρια του -και μέσω εξαιρετικά εξελιγμένων κομπιούτερ- ένα νέο είδος ζωής, μηχανήματα που, όχι μόνο θα σκέφτονται, αλλά και θα αισθάνονται.

Ωστόσο, το έργο του δρ. Κάστερ δεν τυγχάνει απαραιτήτως της γενικότερης αποδοχής, καθώς κάποιοι ακτιβιστές της ψηφιακής εποχής, φανατικά αντίθετοι στην πρόοδο της τεχνολογίας, θα βαλθούν να εμποδίσουν τον επιστήμονα να ολοκληρώσει το έργο του. Υπό το κράτος του φόβου, ο δρ. Ουίλ Κάστερ θα αποθηκεύσει όλο το περιεχόμενο του εγκεφάλου του σε έναν υπέρ-υπολογιστή. Κατ' αυτό τον τρόπο, όπως ο ίδιος πιστεύει, θα επιτύχει την απόλυτη κυριαρχία -σε τι και σε ποιον, θα το ανακαλύψει στην πορεία. Διότι, όπως θα ανακαλύψει αυτός ο παράξενος ήρως, η δύναμή του μπορεί να διογκωθεί πέρα από κάθε μέτρο, ίσως μάλιστα να μην υπάρχει πλέον τρόπος να τεθεί ένα τέλος σε όλη αυτή τη διαδικασία αφ' ότου θα έχει ανοιχτεί το Κουτί της Πανδώρας, κάπου, κάποτε σε ένα δυστοπικό μέλλον.


και στις δύο εκδόσεις (4,25 – 2,00 €)

Μην τo χάσετε!




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης