Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ευτυχώς αυτή η εβδομάδα θα μείνει στην Ιστορία για το βραβείο του Λάνθιμου στις Κάννες και όχι για τις 10 νέες της κυκλοφορίες

Οι ταινίες της εβδομάδας
Καυτή καταδίωξη / Hot Pursuit
Της Αν Φλέτσερ. Με τις Σοφία Βεργκάρα, Ρις Γουίδερσπουν
Κωμωδία, 2015, ΗΠΑ, 87’.

 Η Σοφία Βεργκάρα και η Ρις Γουίδερσπουν αποφάσισαν να γίνουν παραγωγοί για να δημιουργήσουν καλύτερους ρόλους για τον εαυτό τους και τις συναδέλφισσές τους. Αν πρόκειται όμως να κάνουν τόσο κακόγουστες κωμωδίες όσο η «Καυτή καταδίωξη», καλύτερα να σταματήσουν τώρα. Η φοβισμένη αστυνομικός Γουίδερσπουν αναλαμβάνει την προστασία της συζύγου ενός εμπόρου ναρκωτικών, της Βεργκάρα. Μια πλήρως αποτυχημένη προσπάθεια για σωματική κωμωδία συνοδευόμενη από τσιρίδες, χαζά στερεότυπα και, ναι, φουλ σεξισμό.
Κλείσιμο





Μανταρίνια / Tangerines

Του Ζάζα Ουρουσάντζε.
Με τους Λέμπιτ Ούλφσακ, Ελμο Νουγκάνεν
Δραματική, 2013, Εσθονία/Γεωργία, 87’.

 Πρόποση στον θάνατο (και μαζί στη ζωή) κάνουν τα «Μανταρίνια», υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας από τη Γεωργία, στην οποία ένας Εσθονός περιθάλπει έναν Γεωργιανό και έναν Τσετσένο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης Αμπχαζίας - Γεωργίας το 1992. Χαμηλών τόνων αλλά ποτέ ανιαρό αντιπολεμικό δράμα, το οποίο μπορεί να μην πρωτοτυπεί αλλά είναι ισορροπημένο και αποτελεσματικό.





Η Χώρα του Αύριο / Tomorrowland

Του Μπραντ Μπερντ.
Με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπριτ Ρόμπερτσον
Επιστημονικής φαντασίας, 2015, ΗΠΑ, 130’.

Μια έξυπνη έφηβη (Ρόμπερτσον) που της αρέσει η επιστήμη γνωρίζει εφευρέτη, πρώην παιδί-θαύμα (Κλούνεϊ) και μαζί ανακαλύπτουν ένα παράλληλο σύμπαν στον χώρο και τον χρόνο, τη Χώρα του Αύριο.





Θέλεις ή δε θέλεις; / Tu veux… ou tu veux pas?

Της Τονί Μαρσάλ. Με τους Σοφί Μαρσό, Πατρίκ Μπριέλ
Κομεντί, 2014, Γαλλία/Βέλγιο, 88’.

Η Σοφί Μαρσό είναι εθισμένη στο σεξ, όπως κι ο Πατρίκ Μπριέλ, μόνο που ο δεύτερος το έχει κόψει γιατί του έχει κοστίσει τη δουλειά του. Η συνάντησή τους θα τεστάρει τα όρια και των δύο.





Το πνεύμα του κακού / Poltergeist

Του Γκιλ Κέναν. Με τους Σαμ Ρόκγουελ, Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ
Τρόμου, 2015, ΗΠΑ, 93’.

Ριμέικ του δημοφιλούς μεταφυσικού θρίλερ από τα 80s, τότε σε σενάριο Στίβεν Σπίλμπεργκ και σκηνοθεσία Τομπ Χούπερ, τώρα σε παραγωγή Σαμ Ράιμι: φαντάσματα στοιχειώνουν το σπίτι και απάγουν τη μικρή κόρη μιας οικογένειας.





Με την πρώτη ματιά / The Way He Looks

Του Ντανιέλ Ριμπέιρο. Με τους Γκιγιέρμε Λόμπο, Φάμπιο Αουντι
Δραματική, 2014, Βραζιλία, 96’.

Βραβείο Κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας για την τρυφερή ταινία ενηλικίωσης του Ντανιέλ Ριμπέιρο: ένας τυφλός έφηβος, μπουχτισμένος από την υπερπροστατευτική μητέρα του, είναι έτοιμος να φύγει στο εξωτερικό μέχρι που γνωρίζει και γίνεται φίλος με τον καινούριο μαθητή του σχολείου.





Τρελή αγάπη / Amour fou

Της Τζέσικα Χάουσνερ.
Με τους Κρίστιαν Φρίντελ, Μπίρτε Σνέινκ
Κομεντί, 2014, Αυστρία/Λουξεβούργο/Γερμανία, 96’.

Εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία του συγγραφέα Χάινριχ φον Κλάιστ, ο οποίος αποφάσισε να αυτοκτονήσει για να γλιτώσει από την απόγνωση - και βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο της θαυμάστριάς του, Χενριέτ Φόγκελ.





Ο νόμος της σιωπής / Son of a gun

Του Τζούλιους Εϊβερι.
Με τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Μπρέντον Θουέιτς
Περιπέτεια, 2014, Αυστραλία, 108’.

Ο βετεράνος εγκληματίας Γιούαν ΜακΓκρέγκορ γίνεται μέντορας του εφήβου Μπρέντον Θουέιτς στη φυλακή και κανονίζουν, αφού ο δεύτερος βοηθήσει τον πρώτο να δραπετεύσει, μια -τελευταία εννοείται- ληστεία σε χρυσωρυχείο.





Αποχαιρετισμός στη γλώσσα / Goodbye to language

Του Ζαν-Λικ Γκοντάρ. Με τους Ελοΐζ Γκοντέ, Καμέλ Αμπντελί
Δραματική, 2014, Ελβετία/Γαλλία, 70’.

Επιστροφή για τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ και τους ασταμάτητους πειραματισμούς του - αυτή τη φορά σε 3D. Βραβείο Επιτροπής στις Κάννες (εξ ημισείας με το «Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν).





Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε / The 100-year old man who climbed out the window and disappeared

Του Φέλιξ Χέρνγκρεν.
Με τους Ρόμπερτ Γκούσταφσον, Ιβάρ Βικλάντερ
Κωμωδία, 2013, Σουηδία, 114’

Ο τίτλος τα λέει όλα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης