Δεκαεννέα εκδότες απέρριψαν βιβλίο συγγραφέα με Νόμπελ

Δεκαεννέα εκδότες απέρριψαν βιβλίο συγγραφέα με Νόμπελ

Αν ζούσε σήμερα ο γάλλος συγγραφέας Κλωντ Σιμόν, όχι απλά δεν θα έπαιρνε το Νόμπελ, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έβρισκε καν εκδότη

Δεκαεννέα εκδότες απέρριψαν βιβλίο συγγραφέα με Νόμπελ
Τι τύχη θα είχε σήμερα ο γάλλος συγγραφέας Κλωντ Σιμόν, που κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1985; “Καμία” είναι η πιο πιθανή απάντηση, σύμφωνα με ένα πείραμα που διεξήγαγε ένας θαυμαστής του έργου του. 

Ο συγγραφέας Σέρζ Βολ έστειλε 50 σελίδες του έργου του Σιμόν “Το Παλάτι” σε 19 εκδότες. Το έργο γράφτηκε το 1962 και το θέμα του τοποθετείται στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο. 

Η ετυμηγορία των εκδοτών δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη: 12 το απέρριψαν και 7 δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν. 

Ο Βολ μίλησε για το ζήτημα στο γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο και αποκάλυψε ότι ένας από τους εκδότες υποστήριξε ότι το βιβλίο διαθέτει “ατέρμονα μεγάλες προτάσεις”, που θα έχαναν τον αναγνώστη, αν και το βιβλίο είχε “πραγματική πλοκή με καλά σχεδιασμένους χαρακτήρες”. 

Οι μεγάλες προτάσεις του Σιμόν ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του. Πάντως, σύμφωνα με τον Βολ, οι απανωτές απορρίψεις δείχνουν τις διαφορές των σύγχρονων εκδοτών, που εγκαταλείπουν τα έργα που δεν είναι εύκολο να διαβαστούν ή που δεν θα κάνουν πωλήσεις. 
Κλείσιμο

Το βιβλίο “Το Παλάτι” ήταν ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα έργα του Σιμόν, ενώ πολλοί επικριτές του τον κατηγορούν με το βιβλίο έκανε επίθεση κατά του βρετανού συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ, που όπως και ο Σιμόν, είχαν μετάσχει στον ισπανικό εμφύλιο το 1930. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης