Για πρώτη φορά 2 νέα βιβλία μαζί την ίδια Κυριακή είναι στο ΘΕΜΑ!!

Για πρώτη φορά 2 νέα βιβλία μαζί την ίδια Κυριακή είναι στο ΘΕΜΑ!!

“Ερωτευμένος Χέμινγουεϊ”, το εξαιρετικό βιβλίο του Άαρον Χότσνερ & “Ανάθεμα την Εύα”, το απίθανο μυθιστόρημα της Αγνής Κομνηνού

Για πρώτη φορά 2 νέα βιβλία μαζί την ίδια Κυριακή είναι στο ΘΕΜΑ!!

“Ερωτευμένος Χέμινγουεϊ”


Κλείσιμο
Μια αληθινή, συγκλονιστική ερωτική ιστορία που στοίχειωσε τη ζωή του Αμερικανού Νομπελίστα συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ, όπως τη διηγήθηκε ο ίδιος, σαν ύστατη εξομολόγηση. 

«Για πρώτη φορά καταλαβαίνουμε πλήρως τον άνθρωπο πίσω από τον συγγραφέα» ήταν το σχόλιο μιας από τις πάμπολλες επαινετικές κριτικές που έχει αποσπάσει διεθνώς το «Ερωτευμένος Χέμινγουεϊ». Κι αυτό ισχύει απολύτως, διότι το ζήτημα είναι ο έρωτας και μια βαθιά ανθρώπινη, εντελώς πραγματική και εξίσου δραματική ιστορία. Ο Άαρον Έντουαρντ Χότσνερ αποτυπώνει μια εκ βαθέων συζήτηση με έναν γίγαντα της σύγχρονης λογοτεχνίας, τον νομπελίστα και ιδιόρρυθμο συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Τον Ιούνιο του 1961 ο Χότσνερ επισκέφθηκε τον παλιό του φίλο στην ψυχιατρική πτέρυγα ενός αμερικανικού νοσοκομείου, λίγο καιρό πριν ο Χέμινγουέι κόψει ο ίδιος το νήμα της ζωής του. Ο Χότσνερ άκουσε, για πρώτη φορά, τις λεπτομέρειες της εξωσυζυγικής σχέσης που κατέστρεψε τον πρώτο γάμο του Χέμινγουεϊ και την τεράστια επίπτωση που είχε στη ζωή του, καθώς ύστερα από αυτό τον δεσμό ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ έμεινε συναισθηματικά ανάπηρος. Και γεμάτος ενοχές για το σφάλμα του, ο μεγάλος συγγραφέας μοιάζει να ζητά συγχώρεση από τον εαυτό του -αλλά και κάθε αναγνώστη.

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εξαιρετικό βιβλίο του Άαρον Χότσνερ «Ερωτευμένος Χέμινγουεϊ». 

“Ανάθεμα την Εύα”


Ο κωμικοτραγικός αγώνας μιας σύγχρονης Ελληνίδας, καταδικασμένης να παίζει δεκάδες ρόλους, να πασχίζει να τα προλάβει όλα. Ο χρόνος ποτέ δεν επαρκεί -και κυρίως για να βρει τον αληθινό εαυτό της.

«Η εφηβεία είναι σαν ίωση μακράς διαρκείας. Κάποτε θα περάσει...» είναι η σκέψη που κάνει η ηρωίδα του «Ανάθεμα την Εύα». Και την κάνει κάθε βράδι πριν πέσει για ύπνο, καθησυχάζοντας και δίνοντας κουράγιο στον εαυτό της για να αντέξει τη συναισθηματική δοκιμασία του να μεγαλώνει την κόρη της. Εκείνο που απασχολεί τη Μίκα, την πρωταγωνίστρια αυτού του καυστικού αλλά και τρομερά διασκεδαστικού βιβλίου, είναι, κατ' αρχάς, τα κωδικοποιημένα γραπτά μηνύματα στο κινητό της κόρης της. 

Όσο για την ίδια τη Μίκα, είναι εγκλωβισμένη μέσα σε έναν κυκεώνα υποχρεώσεων και τρέχει διαρκώς να καλύψει τις παρανοϊκές απαιτήσεις των πελατών στη δουλειά της, να αποκρούσει τους αλλοπρόσαλλους συναδέλφους της και τις προβληματικές φίλες. Η οικογένεια είναι μια αστείρευτη πηγή μπελάδων: Η μητέρα της την ψέγει διαρκώς για τα περιττά της κιλά. Η γιαγιά της ετοιμάζεται να παντρευτεί. Ο άντρας της την εκτιμά λίγο περισσότερο από μαρουλόφυλλο στην σαλάτα του. Και, κυρίως, με την δεκάχρονη κόρη της συνεννοείται μόνο μέσω της Lady Gaga. Οπότε, ακόμη και μόνο η ζωή για την Μίκα είναι μια απρόβλεπτη, γεμάτη κλαυσίγελω, περιπέτεια.

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το απίθανο μυθιστόρημα της Αγνής Κομνηνού «Ανάθεμα την Εύα».

(στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ).

Μην τα χάσετε!










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης