Παιδικό βιβλίο: Ευτυχώς ο μπαμπάς έφερε το γάλα

Παιδικό βιβλίο: Ευτυχώς ο μπαμπάς έφερε το γάλα

Τι πρέπει να κάνει ένας πατέρας για να φέρει το γάλα στο τραπέζι της κουζίνας ώστε να απολαύσουν τα δημητριακά τους τα δύο του παιδιά; Από ποιες συμπληγάδες περνάει ώστε να επιστρέψει σπίτι του σώος και κρατώντας καλά φυλαγμένο το πολύτιμο λευκό συστατικό για ένα μοναδικό πρωινό; Ανακαλύψτε πόσο περίεργα μπορούν να γίνουν τα πράγματα σ’ αυτό το ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα όταν το ταξίδι στον χρόνο μπλέκεται με τα δημητριακά για πρωινό.

Παιδικό βιβλίο: Ευτυχώς ο μπαμπάς έφερε το γάλα

Ήμουν, που λέτε, πάνω στην άκρη της σανίδας και με περίμενε σίγουρος θάνατος, όταν ξαφνικά μια σκοινένια σκάλα ακούμπησε τον ώμο μου και άκουσα μια βαθιά και βροντερή φωνή να μου λέει: «Γρήγορα! Ανέβα στη σκάλα»…

Κλείσιμο

Ανάμεσα σε πειρατές, δεινόσαυρους, αερόστατα, εξωγήινους, πολύχρωμα πόνι και ταξίδια στο χωροχρόνο, ο μπαμπάς με κίνδυνο της ζωής του πρέπει να φέρει εις πέρας την αποστολή του: να φέρει γάλα στο σπίτι για να φάνε τα παιδιά του πρωινό.

Τη στιγμή που η μαμά λείπει για να παρακολουθήσει ένα συνέδριο, όλες οι υποχρεώσεις της οικογένειας πέφτουν στους ώμους του μπαμπά, ο οποίος θα προτιμούσε να διαβάζει ήσυχος την εφημερίδα του στην αγαπημένη του αναπαυτική πολυθρόνα.

Φευ. Όταν το ψυγείο είναι άδειο και τα δύο παιδιά του πρέπει να φάνε πρωινό για να πάνε σχολείο, αλλά δε μπορούν γιατί ως γνωστό δημητριακά χωρίς γάλα δεν τρώγονται, ο σούπερ μπαμπάς θα αψηφήσει κινδύνους και θα τα βάλει με πιράνχας, μονόφθαλμους πειρατές και βγουικόλακες. Θα τα καταφέρει να φέρει εγκαίρως το γάλα στα παιδιά και τι θα τους πει για την τεράστια καθυστέρηση στην επιστροφή του;

Το ευφάνταστο, πλούσιο σε εικόνες βιβλίο του Νιλ Γκάιμαν «Ευτυχώς ο μπαμπάς έφερε το γάλα», των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, θα μεταφέρει τον αναγνώστη σε κόσμους μαγικούς, όπου όλα είναι πιθανά και όπου η φαντασία μπλέκει με την πραγματικότητα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Nιλ Γκάιμαν γεννήθηκε στο Χαμσάιρ της Αγγλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος τη δεκαετία του ‘90.  Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τα κόμικς, και τώρα θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς στον χώρο αυτό. Ως συγγραφέας έχει γράψει υπέροχα βιβλία για μεγάλους και παιδιά, τα οποία ανήκουν σε λογοτεχνικές υποκατηγορίες αλλά δεν μένουν πάντα πιστά σε αυτές. Έργα του έχουν αποσπάσει πολλά και σημαντικά βραβεία. Ο ίδιος είναι πλέον διάσημος, και θεωρείται προσωπικότητα cult. Η ταινία που βασίστηκε στο βιβλίο του Coraline ήταν υποψήφια για Όσκαρ. Πλέον ζει στις ΗΠΑ.

Διαβάστε εδώ το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου:

http://www.epbooks.gr/product/101215/%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%85%CF%87%CF%89%CF%83-%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%83-%CE%B5%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης