Μηνάς Χατζησάββας: Στις 12 η κηδεία του - Στο εξωτερικό θα μεταφερθεί η σορός του για αποτέφρωση

Μηνάς Χατζησάββας: Στις 12 η κηδεία του - Στο εξωτερικό θα μεταφερθεί η σορός του για αποτέφρωση

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία  -  Η οικογένεια του Μηνά Χατζασάββα, επιθυμεί αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τους συλλόγους των μεταναστών

Μηνάς Χατζησάββας: Στις 12 η κηδεία του - Στο εξωτερικό θα μεταφερθεί η σορός του για αποτέφρωση
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών η οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες θα αποχαιρετίσουν τον μεγάλο πρωταγωνιστή Μηνά Χατζησάββα. Ο ηθοποιός είχε εκδηλώσει την επιθυμία η κηδεία του να είναι πολιτική. Η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία, εκεί όπου και θα αποτεφρωθεί, όπως επίσης ήταν η επιθυμία του.

«Η κηδεία του Μηνά Χατζησάββα θα είναι πολιτική όπως επιθυμούσε ο ίδιος και θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 12.00 στο Α' Νεκροταφείο. Και πάλι σύμφωνα με την επιθυμία του θα ακολουθήσει αποτέφρωση του νεκρού που θα γίνει εκτός Ελλάδας λόγω βαρβαρότητας της ελληνικής πολιτείας που αρνείται να επιτρέψει την καύση που γινόταν στην αρχαιότητα.
Σύμφωνα και πάλι με την επιθυμία του Μηνά, ο σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης, οι αδελφές και οι ανιψιές του ζητούν να μην υπάρξουν στεφάνια. Θα υπάρξει ένα κουτί όπου θα ρίξουμε τον οβολό μας και όσα χρήματα μαζευτούν θα δοθούν σε οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών. Ο Κώστας θέλει να τον αποχαιρετίσουμε λυπημένοι αλλά και χαρούμενοι, όπως ήταν ο Μηνάς και όπως θα ήθελε ο ίδιος».

Ο Μηνάς Χατζησάββας και ο Γιώργος Κοτανίδης
Κλείσιμο

 
Λόγια που προκαλούν ρίγη συγκίνησης. Είναι το τελευταίο αντίο στο μεγάλο ηθοποιό του θεάτρου από τον καλό φίλο και συνάδελφο του Γιώργο Κοτανίδη που στην ανάρτησή του στο Facebook μεταφέρει με τρόπο σπαρακτικό την τελευταία επιθυμία του Μηνά Χατζησάββα αλλά και του συντρόφου του Κώστα Φαλελάκη. Και οι δυο κρατούσαν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δυο άνθρωποι που αγάπησαν και αγαπήθηκαν πολύ.

Ο Μηνάς Χατζησάββας και ο Κώστας Φαλελάκης


Χαμηλών τόνων, γλυκός, με ευγενή ψυχή κέρδιζε τους γύρω του όχι μόνο με το ταλέντο του αλλά και με το μεγαλείο της ψυχής του ο Μηνάς Χατζησάββας. Ο Κώστας Φαλελάκης, επίσης ηθοποιός, ήταν ο άνθρωπος που στάθηκε στο πλευρό του ως σύντροφος και τον στήριζε σε όλα. Η απώλεια του ηθοποιού έφερε θλίψη στους οικείους του και σε εκείνον που έζησε από την πρώτη στιγμή τη μάχη που έδινε ο Μηνάς Χατζησάββας για να κρατηθεί στη ζωή. Ο Κώστας είναι η τραγική φιγούρα της ημέρας αφού είναι εκείνος που αποχαιρετά τον άνθρωπο με τον οποίο τα τελευταία χρόνια μοιράστηκε τα πάντα όντας σύντροφος ζωής για εκείνον.  
Είναι ο άνθρωπος που έχει κληθεί να αποχαιρετήσει το δικό του σύντροφο εκείνον με τον οποίο μοιράστηκε την καθημερινότητα του τις αγωνίες τις καλές τις δύσκολες στιγμές.  
Είναι εκείνος που έμεινε στο πλευρό του μέχρι το τέλος...




Ο εραστής του θεάτρου
Ένας ακούραστος εργάτης του θεάτρου, που φέτος έκλεισε 50 χρόνια στο σανίδι, με αγάπη, ευπρέπεια και πολύ συνέπεια στο έργο του, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Ο Μηνάς Χατζησάββας τέλειωσε το Εθνικό Θέατρο το 1965 και ως να τον βρει το βαρύτατο εγκεφαλικό έκανε πρόβες για την παράσταση του Θ.Μικρούτσικου – Ν. Καββαδία: «Ταξίδι στο σταυρό του Νότου». Στο Εθνικό φοίτησε σε μια τάξη που συμμετείχαν η Υβόννη Μαλτέζου, η Άννα Βαγενά, η Κατιάνα Μπαλανίκα, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Νίκος Σκυλοδήμος, η Μαριάννα Τόλη, η Βάσια Τριφύλη, η Σμαράγδα Σμυρναίου, ο Νίκος Απέργης, η Τιτίκα Στασινοπούλου. Είχε πει ότι απωθημένοι ρόλοι για αυτόν ήταν ο Οιδίποδας τύραννος και ο Οιδίποδας επί Κολωνώ, αλλά και ο Βασιλιάς Λήρ. Επίσης επιθυμία που δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει ήταν να τον σκηνοθετήσει ο Γερμανός Τόμας Οστερμάγιερ στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία.

Ο  Μηνάς Χατζησάββας αγάπησε πολύ και την τηλεόραση.  Αγαπημένος ηθοποιός της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά Αναστασία στο ρόλο του πλούσιου επιχειρηματία του Παύλου, πατέρα του Άλκη Κούρκουλου, αλλά και στον Κόκκινο κύκλο, στην 10η Εντολή, στην Ανατομία ενός εγκλήματος, στο Τμήμα Ηθών, στο Η αγάπη άργησε μια μέρα.

Γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Ήταν ιδρυτικό Μέλος του Ελεύθερου θεάτρου (1970). Από το 1978 ως το 1983 συνεργαζόταν σταθερά με το Εθνικό Θέατρο και από το 1984 ως το 1998 με το Ανοιχτό Θέατρο. Έχει εκδώσει τρεις συλλογές διηγημάτων Σπέρμα, Η Χαμένη, Δύο Σταγόνες Βροχή, με το ψευδώνυμο Πρόδρομος Σαββίδης. Έκτοτε συνεργάστηκε σε σενάρια με το ίδιο ψευδώνυμο και το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία "Η Ζωή Ενάμισυ χιλιάρικο" της Φ. Σισκοπούλου. Στο θέατρο έχει στο ενεργητικό του πολλούς και σημαντικούς ρόλους από το διεθνές και το εγχώριο ρεπερτόριο. Είχε παίξει στην Επίδαυρο αρκετές φορές και απέσπασε καλές κριτικές. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης