Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, εικαστικά, παιδικό θέατρο και κινηματογραφικές προβολές

Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης
Ένα πλούσιο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 29 Αυγούστου έως και τις 5 Οκτωβρίου, στο άλσος Νέας Σμύρνης, με πολύ γνωστές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, εικαστικά, παιδικό θέατρο, κινηματογραφικές προβολές.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μερικές από τις πιο γνωστές παραστάσεις του χειμώνα που παρουσιάστηκαν σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο, σημαντικά μουσικά αφιερώματα, μουσικές συναντήσεις αγαπημένων καλλιτεχνών, χοροθέατρο, καθώς και παιδικές παραστάσεις.

«Ο πολιτισμός είναι για εμάς κοινωνική παροχή και όχι περιττή πολυτέλεια, γι’ αυτό και φέτος δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ψυχαγωγηθεί σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία και μάλιστα με το πολύ χαμηλό αντίτιμο των 5 ευρώ. Είναι μια συνειδητή επιλογή να δώσουμε χρήματα στον πολιτισμό, γιατί είναι το μοναδικό εφόδιο που έχουμε ενάντια στην κρίση» αναφέρει με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Στο συνολικό πρόγραμμα θα ενταχθεί πλήθος δράσεων και δρώμενων εναλλακτικού χαρακτήρα ενώ θα υπάρξουν παράλληλες προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από τις 2 έως τις 28 Σεπτεμβρίου και απογεύματα Καραγκιόζη από τις 4 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο
Οι εκδηλώσεις

Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει δυο πολύ σημαντικές παραστάσεις στο φετινό Φεστιβάλ Νέας Σμύρνης: την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» σε δραματουργική επεξεργασία του Γιάννη Μπέζου που πρωταγωνιστεί μαζί με το Γιάννη Ζουγανέλη, τον Πάνο Βλάχο και τη Δανάη Σκιάδη καθώς και την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, με πρωταγωνιστές την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, τη Μαρία Κίτσιου, την Κόρα Καρβούνη και το Νίκο Ψαρρά.

Τον «Αίαντα» του Σοφοκλή θα παρουσιάσει το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θοδωρόπουλου και με πρωταγωνιστές τον Νίκο Κουρή, τη Μαρία Πρωτόπαππα και τον Γιάννο Περλέγκα. Στις φετινές Ιωνικές Γιορτές θα παρουσιαστούν επίσης οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία και απόδοση του Γιάννη Κακλέα, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Φάνη Μουρατίδη και Άρη Σερβετάλη.

Το εφετινό πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών φιλοξενεί ιδιαίτερες παιδικές παραστάσεις. Μεταξύ τους το υπέροχο, κλασικό «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα που παρουσιάζει η Κάρμεν Ρουγγέρη με τους συνεργάτες της, με τη συνοδεία μουσικής και χορού. Επίσης, μια διαφορετική παράσταση για το bullying θα παρουσιάσει ο Κώστας Βουτσάς σε ένα πλούσιο, επίκαιρο έργο για τον εκφοβισμό που απευθύνεται σε εφήβους και όχι μόνο: πρόκειται για το έργο «Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων» που θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία του Κώστα Βουτσά με πρωταγωνιστή τον ίδιο, την Αλίκη Κατσαβού και άλλους αξιόλογους ηθοποιούς.

Ένα σημαντικό μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του μεγάλου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου με μια λαϊκή βραδιά που θα έχει την υπογραφή του ίδιου θα παρουσιαστεί στο φετινό πολιτιστικό φεστιβάλ. Στη βραδιά που θα είναι γεμάτη αγαπημένα λαϊκά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη συμμετέχουν ο Κώστας Μακεδόνας, η Πίτσα Παπαδοπούλου και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συναυλίες των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα-Γιάννη Κότσιρα, δύο ξεχωριστών καλλιτεχνών, από τους σημαντικότερους της ελληνικής μουσικής σκηνής και των Γιάννη Μηλιώκα-Φίλιππου Πλιάτσικα, με τραγούδια τους που χάραξαν τη σκέψη εκατοντάδων ανθρώπων τις τελευταίες δεκαετίες. Πολύ ενδιαφέρουσα και η συνάντηση της Έλλης Πασπαλά με το Vassiliko, που ξαναβρίσκονται 10 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση στα Reflections του Μάνου Χατζηδάκη, αλλά και οι Gadjo Dilo με gypsy jazz και ελληνικό άρωμα.

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα κλείσει με το μεγάλο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης «Historic Run- Τρέχοντας στην Ιστορία», ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και για το αναλυτικό πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στο Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα 210 9310408 και 2132025922 και 924.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης