Tom Hanks: «Παρακαλώ ανακαλύψτε το ταλέντο μου»

Tom Hanks: «Παρακαλώ ανακαλύψτε το ταλέντο μου»

Διαβάστε επιστολή που είχε στείλει σε γνωστό σκηνοθέτη ο ηθοποιός όταν πήγαινε στο γυμνάσιο - Η βιβλιοθήκη για τον κινηματογράφο «Μάργκαρετ Χέρικ» στο Μπέβερλι Χιλς βρήκε το γράμμα του μικρού Χανκς


Tom Hanks: «Παρακαλώ ανακαλύψτε το ταλέντο μου»
Μια επιστολή που έγραψε το 1974 ο ηθοποιός Τομ Χανκς στον σκηνοθέτη Τζορτζ Ρόι Χιλ ανακαλύφθηκε στη Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Κινηματογράφου Μάργκαρετ Χέρικ στο Μπέβερλι Χιλς.

Ο Χανκς πήγαινε τότε λύκειο. Μέσω του γράμματος του ζητούσε μια ευκαιρία από τον βραβευμένο με Οσκαρ σκηνοθεσίας για το «Κεντρί» Τζορτζ Ρόι Χιλ.

Κλείσιμο
Ο σκηνοθέτης δεν πέταξε το γράμμα, και μετά τον θάνατο του το 2002, κάποια προσωπικά του αντικείμενα δόθηκαν στην βιβλιοθήκη.

Ο 59χρονος σήμερα Τομ Χανκς ανέφερε στο γράμμα ότι δεν ήταν όμορφος και ότι δεν ήταν δημοφιλής ή γνωστός, καθώς τον ήξεραν απλά οι φίλοι και συμμαθητές του που πήγαιναν στο ίδιο λύκειο με εκείνον. Η χιουμοριστική του διάθεση φαίνεται από τις ατάκες του στο γράμα, όπως αυτή που γράφει πως ονειρεύεται να μπορέσει να αποκαλέσει μια μέρα τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ «Μπομπ».

Πέντε χρόνια μετά την αποστολή του γράμματος ο Τομ Χανκς μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου αρχικώς έπαιξε σε μικρούς ρόλους, όπως στην ταινία τρόμου «Ο δολοφόνος με το στιλέτο» («He knows you are not alone») αλλά και τηλεοπτικές σειρές.

Το ταλέντο του τελικά ανακάλυψε ένας άλλος σκηνοθέτης (και πρώην ηθοποιός), ο Ρον Χάουαρντ, ο οποίος έδωσε στον Χανκς τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του 1984 «Η γοργόνα» («Splash»). Εκεί ο Χανκς υποδύεται έναν νεαρό άνδρα ερωτευμένο με τη «γοργόνα» Ντάριλ Χάνα.

Μερικά χρόνια αργότερα ο Χανκς κέρδισε δύο συνεχή Οσκαρ α' ανδρικού ρόλου για τις ερμηνείες του στα φιλμ «Φιλαδέλφεια» (1993) και «Φόρεστ Γκαμπ» (1994).

Διαβάστε εδώ όλη την επιστολή

«Αγαπητέ κύριε Χιλ,
Αφού παρακολούθησα την απόλυτα ψυχαγωγική και βραβευμένη ταινία σας "Το κεντρί" με πρωταγωνιστές τους Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ και την ευχαριστήθηκα πολύ, θεωρώ σωστό πως πρέπει να με "ανακαλύψετε". Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή σκέφτεστε: "Ποιο είναι αυτό το παιδί;". Και έχετε δίκιο. Δεν είμαι κανένας. Δεν με έχει ακούσει κανένας άλλος πέρα από το λύκειό μου. Δεν είμαι όμορφος. Δεν έχω το σώμα αρχαίου έλληνα θεού και δεν μπορώ να βγάλω ούτε μουστάκι αλλά σκέφτηκα ότι αν ο κόσμος θα πληρώνει για να δει ταινίες, θα πληρώνει για να δει εμένα.Θα σας πω τις λεπτομέρειες της ανακάλυψής μου.

Θα μπορούσε να γίνει με τον τρόπο που ανακαλύφθηκε η Λάνα Τάρνερ, εγώ να κάθομαι σε ένα μαγαζί, εσείς να μπείτε μέσα και να με παρατηρήσετε και - μπίνγκο - να γίνω διάσημος.Ή να γινόταν με άλλον τρόπο. Να βρεθώ τυχαία στο γραφείο σας μια μέρα και να σας παρακαλέσω για έναν ρόλο. Για να με ξεφορτωθείτε, θα μου δώσετε έναν μικρό ρόλο στην επόμενη ταινία σας. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο πρωταγωνιστής θα σπάσει το πόδι του και επειδή δεν θα έχετε χρόνο θα βάλετε εμένα τυχαία στη θέση του και - μπίνγκο - θα γίνω διάσημος.Δεν έχω κανένα πρόβλημα με όλες τις παραπάνω περιπτώσεις και θα μπορούσε να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο θελήσετε, για μένα δεν θα είχε καμία διαφορά! Κύριε Χιλ, δεν θέλω να γίνω ένας μεγάλος ηθοποιός του Χόλιγουντ και να σέρνονται οι γυναίκες στα πόδια μου, απλώς ένα παιδί από την Αμερική που τα κατάφερε, οδηγεί Πόρσε και αποκαλεί τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ "Μπομπ".

Με σεβασμό,Φίλος σας για πάντα,Τόμας Τζ. Χανκς»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης