O Ρενάτο Τζανέλλα αποχαιρετά την Εθνική Λυρική Σκηνή

O Ρενάτο Τζανέλλα αποχαιρετά την Εθνική Λυρική Σκηνή

Μετά τη λήξη της δεύτερης διετούς θητείας του στη θέση του διευθυντή του Μπαλέτου, ο Ρενάτο Τζανέλλα αποχωρεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή

O Ρενάτο Τζανέλλα αποχαιρετά την Εθνική Λυρική Σκηνή
Ολοκληρώνεται η συνεργασία του Ρενάτο Τζανέλλα με την Εθνική Λυρική Σκηνή,  με κοινή απόφαση των δύο μερών. Μετά τη λήξη της δεύτερης διετούς θητείας του στη διεύθυνση του Μπαλέτου, στις 31 Ιουλίου 2015, ο Ρενάτο Τζανέλλα αποχωρεί από την ΕΛΣ. Η Εθνική Λυρική Σκηνή προχωρά στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή του Μπαλέτου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:
Κλείσιμο
"Ανακοινώνεται ότι, με κοινή απόφαση των δύο μερών, ολοκληρώνεται η συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τον κ. Ρενάτο Τζανέλλα, μετά τη λήξη της δεύτερης διετούς θητείας του στη Διεύθυνση του Μπαλέτου, στις 31 Ιουλίου 2015.
 
Ο κ. Ρενάτο Τζανέλλα σημειώνει: "Αγαπητέ κύριε Μιχαηλίδη, σας ευχαριστώ για την εμπνευσμένη δουλειά που κάναμε από κοινού σε αυτά τα τέσσερα εκπληκτικά χρόνια και για όλα όσα έμαθα από εσάς σε ό, τι αφορά τη διοίκηση του θεάτρου, ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, κατά την οποία ούτε μια στιγμή δεν σταματήσαμε να προσφέρουμε στο κοινό μας, σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων".

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ κ. Μύρων Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε τον κ. Ρενάτο Τζανέλλα για τα τέσσερα χρόνια άριστης και δημιουργικής συνεργασίας και δήλωσε: "Η θητεία του κυρίου Τζανέλλα στο Μπαλέτο της ΕΛΣ ήταν απολύτως επιτυχημένη. Προσέφερε πολλά στην περαιτέρω καλλιτεχνική αναβάθμιση του Μπαλέτου της ΕΛΣ και μας χάρισε εξαιρετικές παραγωγές μπαλέτου αλλά και όπερας, οι οποίες σημείωσαν ιδιαίτερη καλλιτεχνική επιτυχία και έτυχαν θερμότατης υποδοχής από το κοινό".

Ο Ρενάτο Τζανέλλα γεννήθηκε στη Βερόνα όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα χορού. Πραγματοποίησε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στη Βασιλεία (Ελβετία). Το 1985 έγινε μέλος του Μπαλέτου της Στουτγάρδης και το 1993 διορίστηκε χορογράφος του οργανισμού. Υπήρξε διευθυντής του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης (1995-2000), ενώ το 2001 έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής της Σχολής Μπαλέτου του ίδιου οργανισμού. Έχει χορογραφήσει περισσότερα από εκατό μπαλέτα, καθώς και πολλές παραγωγές όπερας. Το 1995 το περιοδικό Danza & Danza τον ανακήρυξε «Καλύτερο Ιταλό χορογράφο στο εξωτερικό» και το 2001 τον βράβευσε ως «Καλύτερο καλλιτεχνικό διευθυντή». Την ίδια χρονιά στην Αυστρία τιμήθηκε με το Βραβείο «Γιάκομπ Πράνταουερ» από την πόλη Αγ. Παίλτεν και με την Ειδική Διάκριση Τεχνών και Επιστημών. Το 2012 το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μάθησης, Τέχνης και Πολιτισμού της Αυστρίας του απένειμε τον τίτλο του καθηγητή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης