Γιώργος Κιμούλης: Ο ολόγυμνος Βασιλιάς Ληρ που σόκαρε το αθηναϊκό κοινό

Γιώργος Κιμούλης: Ο ολόγυμνος Βασιλιάς Ληρ που σόκαρε το αθηναϊκό κοινό

Η αδαμιαία περιβολή των πρωταγωνιστών της παράστασης τράβηξε τα βλέμματα των θεατών

Γιώργος Κιμούλης: Ο ολόγυμνος Βασιλιάς Ληρ που σόκαρε το αθηναϊκό κοινό
Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 16 Απριλίου η θεατρική παράσταση «Βασιλιάς Ληρ», με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη, σε σκηνοθεσία του Σλοβένου Tomaz Pandur στο θέατρο Πειραιώς 260 το οποίο συνήθως φιλοξενεί παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στο θεατρικό σανίδι ανέβηκαν μαζί με τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό και οι πολλά υποσχόμενοι νέοι ηθοποιοί Κόρα Καρβούνη, που μας εντυπωσιάζει σε κάθε της εμφάνιση, αλλά και οι νέοι Χάρης Τζωρτζάκης και Αργύρης Πανταζάρας, που έκλεψαν τις εντυπώσεις όχι μόνο με το ταλέντο τους αλλά και με την σωματική τους διάπλαση.

Κλείσιμο


Αυτό που ξεχώρισε ήταν τα κοστούμια με τις ζαρτιέρες και τα μαύρα μεταξωτά υφάσματα από βασιλικούς ταφτάδες - πλούσιους αλλά και τραχείς όπως ακριβώς ο ίδιος ο Ληρ - να πρωταγωνιστούν. 

Το κοινό που γέμισε το θέατρο αποχώρησε, πάντως, εντυπωσιασμένο αλλά και σοκαρισμένο από την απόλυτη γύμνια των πρωταγωνιστών. Γιατί ναι τα είδαμε ... όλα, όπως ακριβώς τους γέννησε η μαμά τους.  









A video posted by A G (@passitover) on



Το κλασσικό αριστούργημα του Σαίξπηρ, η εμβληματική αυτή τραγωδία είναι ένα οδυνηρό ταξίδι του πνεύματος και του μυαλού. Με επίκεντρο τον τραγικό ήρωα και περιβάλλον τις σκοτεινές δολοπλοκίες που εξυφαίνονται χάριν της εξουσίας την οποία παραδίδει ο γερασμένος βασιλιάς, η παράσταση εστιάζει στην εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την συνειδητοποίηση αξιών όπως η αγάπη και η ανθρώπινη φύση καθ' αυτή. 

Ο Κιμούλης όπως πάντοτε κρατάει το βάρος αυτού του δύσκολου ρόλου με άνεση, άλλοτε βίαιος, άλλοτε απελπισμένα τραγελαφικός, άλλοτε απλά παραδομένος και ρομαντικός. Η παράσταση διαμορφώνεται υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Pandur, που διακρίνεται για τις σκοτεινές, ροκ-πανκ αναγνώσεις του. Σαν πίνακες της Paula Rego, λίγο βλοσυροί, λίγο σκοτεινοί και υποχθόνιοι, οι ήρωες κινούνται σε ένα ανδρόγυνο σύμπαν, προσπαθώντας να ανακαλύψουν ποιοι είναι και τι ζητούν. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης