Βγαίνουμε Αθήνα: Ο Leon στον Σταυρό του Νότου

Βγαίνουμε Αθήνα: Ο Leon στον Σταυρό του Νότου


Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα: Ο Leon στον Σταυρό του Νότου

Λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας κάποιες παραστάσεις, συναυλίες, εγκαίνια εκθέσων και εκδηλώσεις ενδεχομένως να αναβληθούν.

Συναυλίες
«Μουσικοί σταθμοί στα ίχνη του Γκρέκο»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο τετρακοσίων χρόνων από τον θάνατο του Γκρέκο, η συναυλία με το συγκρότημα «Εν χορδαίς»παρακολουθεί μουσικά το ταξίδι του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από τη μεταβυζαντινή Κρήτη, στη Βενετία της Αναγέννησης και από εκεί στο Τολέδο.Ένας ηχητικός πίνακας που αναπαριστά το μουσικό περιβάλλον της εποχής και των τόπων όπου έζησε και ζωγράφισε ο μεγάλος Κρητικός .Φιλική συμμετοχή :Μαρία Φαραντούρη.Μέγαρο Μουσικής Αθηνών:Βασ.Σοφίας και Κόκκαλη.Τηλ.2107282333. Ωρα 20.30 Εισιτήρια 40 ευρώ,28 ευρώ, 20 ευρώ, 11 ευρώ, 8,5 ευρώ, 6,5 ευρώ.

Leon

Στην εμφάνισή του στο Σταυρό του Νότου ο Leon of Athens (όπως πλέον ονομάζεται)θα παρουσιάσει όλα τα κομμάτια από το νέο του δίσκο "Global" ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα και έχει τις ρίζες του στην indie rock και pop μουσική, ενώ παράλληλα αντλεί στοιχεία από την ηλεκτρονική, την folk και την παραδοσιακή μουσική. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τραγούδια από το ντεμπούτο του "Futrue" καθώς και κάποιες αγαπημένες διασκευές. Τη συναυλία ανοίγει το συγκρότημα που διακρίθηκε στο Schoolwave, οι νεαροί The Blank, ενώ συμμετέχουν ακόμη η Κατερίνα Ντούσκα και η Ειρήνη Σκυλακάκη. Σταυρός του Νότου:Φραντζή και Θαρύπου, Νέος Κόσμος.Τηλ.2109226975.Ωρα 21.00.Εισιτήρια 10 ευρώ.
Κλείσιμο

Σοφία Νοητή Quintet
Η τραγουδίστρια μαζί με το κουιντέτο της παρουσιάζουν ένα εκτενές αφιέρωμα στο Τζεφ Μπάκλεϊ αλλά και διασκευές από Νίνα Σιμόν, Ζέπελιν, αναγεννησιακά τραγούδια έως και τραγούδι της Εντίθ Πιάφ. Half Note Jazz Club:Τριβωνινού 17, Μετς.Τηλ.2109213310.Ωρα 21.30.Εισιτήρια 15 ευρώ, 10 ευρώ.

Mir Festival
Με τους Finfersix, διεθνή ομάδα στην οποία συμμετέχει η Ελληνίδα χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη, ξεκινά σήμερα το πολυσυλλεκτικό Mir Festival.Στην περφόρμανς τους «The paradox of a future in the occidental paradigm», οι Finfersix καταπιάνονται με την εμμονή του δυτικού πολιτισμού στις προβλέψεις, εμπλέκοντας το κοινό σ΄ένα παιχνίδι αναζήτησης προφητειών, προβλέψεων και χρησμών . Στο Rabbithole:Γερμανικού 20,Μεταξουργείο.Τηλ.2105249903.Ωρα 20.30.Εισιτήρια 12 ευρώ, 10 ευρώ.

Eκθέσεις
Αλέξανδρος Ψυχούλης

Μια προσπάθεια να προσεγγίσει εικαστικά το λεγόμενο «γλωσσικό ζήτημα» , τη δύναμη της γλώσσας και τις επιδράσεις της στις κοινωνικοπολιτικές δομές ενός τόπου εξετάζει η νέα δουλειά του Αλέξανδρου Ψυχούλη.Η εγκατάσταση του αποτελείται από ένα έργων φτιαγμένων με την ιδιοσυγκρασιακή τεχνική πλεξίματος κορδονιών και ένα βίντεο ερμηνευμένων αποσπασμάτων από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας του Δελμούζου, , ένα πραγματικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε έναν αιώνα πριν.Τίτλος του έργου «Γιατί ποτέ δεν μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά/Το Παρθεναγωγείο του Βόλου».Αίθουσα Τέχνης a.antonopoulou.art :Αριστοφάνους 20.Τηλ. 210 3214994.Ωρα 19.00.Είσοδος ελεύθερη.

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs
Στην Αθήνα για μια εβδομάδα ,οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ AegeanDocs.Σήμερα ώρα 20.30 Four Years Of Night (56′ ) ,του Ισραηλινού σκηνοθέτη Itamar Alcalay .Ωρα 21.30 Choose To Fight (50′) του Ισραηλινού Itay Livne.Αλκυονίς:Ιουλιανού 42,46. Τηλ.2108220008.Είσοδος ελεύθερη.

Ημερίδα

Μορφές διαφθοράς στο σύγχρονο κόσμο ανιχνεύει η ημερίδα της Εταιρείας σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας, με ομιλητές τους Χρ.Τρεμόντι, Δ.Σωτηρόπουλο, Σ.Μανωλόπουλο,Π.Παναγιωτόπουλο, Β.Καρύδη, Β.Βασιλαντωνοπούλου, Γ.Ανδρουλάκη, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών: Β.Κωνσταντίνου 48. Ωρα 18.30



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης