«Επίτιμος Ζωγραφειώτης» ανακηρύχθηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος

«Επίτιμος Ζωγραφειώτης» ανακηρύχθηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

«Επίτιμος Ζωγραφειώτης» ανακηρύχθηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος
Εκατοντάδες ομογενείς και Eλλαδίτες χειροκρότησαν στη σκηνή του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης τον Διονύση Σαββόπουλο, τον οποίο πλαισίωσαν μαθητές του Ζωγραφείου  και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Οι μαθητές υποδέχτηκαν τον Θεσσαλονικιό τραγουδοποιό, Κωνσταντινουπολίτη στην καταγωγή, Διονύση Σαββόπουλο, τραγούδησαν κομμάτια βγαλμένα από την κοινή παράδοση των δύο πόλεων αλλά και τραγούδια του αγαπημένου τραγουδοποιού.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγούδησε μαζί τους και μοιράστηκε μνήμες αγαπημένες και ιστορίες του Κωνσταντινουπολίτη πατέρα του, Γεώργιου Σαββόπουλου. Η ιστορία του «Ψωμαθιανού» λαϊκού τραγουδιστή, που μαγεύτηκε από τις νεράιδες και έχασε τη φωνή του, κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διονύσης Σαββόπουλος ανακηρύχθηκε από τον διευθυντή του Ζωγραφείου κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου «Επίτιμος Ζωγραφειώτης», για την 50ετή προσφορά του στον ελληνικό τραγούδι. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο Ζωγράφειο Λύκειο, που διανύει τα 121 χρόνια από την ίδρυσή του και γιορτάζει, όπως κάθε χρόνο, τα Εισόδια της Παναγίας του Πέρα. Όπως τόνισε και ο διευθυντής του Ζωγραφείου στην ομιλία του:
Κλείσιμο

«Στο Ζωγράφειο κάθε μέρα και κάθε στιγμή είναι αφορμή για γιορτή και κάθε εκδήλωση μια καλή  ευκαιρία να δώσουμε το μήνυμα ζωής, ύπαρξης και ελπίδας… Σήμερα μοναδικό μας πρόβλημα παραμένει ο αριθμός των μαθητών, χωρίς όμως να ανακόπτει την προοδευτική μας πορεία, χωρίς να περιορίζει τα όνειρα και τα σχέδιά μας, χωρίς να παγώνει την ελπίδα μας. Εξάλλου εμείς οι Ζωγραφειώτες πιστεύουμε πως και μια χούφτα χώμα αρκεί για να φτιάξουμε κήπο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης