Ανοιχτή δοκιμή της ΕΛΣ στο λιμάνι του Πειραιά

Ανοιχτή δοκιμή της ΕΛΣ στο λιμάνι του Πειραιά

Ακόμα μία «εξωστρεφής» δράση για την Εθνική Λυρική σκηνή που πλημμυρίζει (26/9) το λιμάνι του Πειραιά με μελωδίες από την «Σταχτοπούτα» του Ροσσίνι, τον «Ριγολέττο» του Βέρντι και από τον «Καρυοθραύστη» του Τσαϊκόφσκι.  

Ανοιχτή δοκιμή της ΕΛΣ στο λιμάνι του Πειραιά
Περισσότεροι από 5000 θεατές ακολούθησαν τον μουσικό περίπατο της ΕΛΣ στην μνήμη της Μαρίας Κάλλας και περίπου 3.000 κόσμος είδε την ανοιχτή πρόβα της όπερας του Πουτσίνι «Μαντάμα Μπατερφλάι» στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει κάθε λόγο να συνεχίζει την εξωστεφή πολιτική της, εντάσσοντας την λυρική τέχνη στην ζωή της πόλης.

Αυτή τη φορά, ο μαέστρος Ζαν Κριστόφ Σαρρόν οι μονωδοί Βασίλης Καβάγιας, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη και Γιάννης Χριστόπουλος και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα κατέβουν στις 26 Σεπτεμβρίου  στο λιμάνι του Πειραιά  για να ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις όπερες Σταχτοπούτα του Ροσσίνι, Ριγολέττος του Βέρντι καθώς και από τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι.

Η ανοιχτή δοκιμή θα διαρκέσει περίπου μια ώρα και οι θεατές που θα βρεθούν να ακούσουν τις οδηγίες και τις υποδείξεις του μαέστρου προς τους μουσικούς και τους μονωδούς, αλλά και να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα της προετοιμασίας μιας μεγάλης ορχήστρας.

Αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00, στην Πύλη Ε9 (είναι δίπλα στην εκκλησία της Αγ. Τριάδας στο κέντρο του Πειραιά).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης