Νέο Kia Rio GT-Line

Νέο Kia Rio GT-Line

Η Kia αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίεςς του νέου Rio GT-Line στο κοινό, πριν το επίσημο  ντεμπούτο  στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο του 2018.

Νέο Kia Rio GT-Line
Το GT-Line διατίθεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης και διακρίνεται για τη νέα του σπορ εμφάνιση μέσα και έξω, αντλώντας έμπνευση από τη σειρά των μοντέλων «GT» της Kia, όπως το cee'd GT και το Optima GT.

Eφοδιάζεται με τον γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 λίτρων T-GDi της Kia (με υπερσυμπιεστή  άμεσου ψεκασμού). Ο Michael Cole, Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Europe, δήλωσε: "Το Rio είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της Kia παγκοσμίως και έχουμε ήδη πουλήσει πάνω από 54.000 μονάδες του νέου μοντέλου στην Ευρώπη το 2017 ενώ η νέα έκδοση GT-Line θα συνεισφέρει σημαντικά  στην αύξηση των πωλήσεων του Rio και το 2018.

Κλείσιμο


Η εξωτερική σχεδίαση του 5θυρου μοντέλου συνδυάζει νέα στιλιστικά χαρακτηριστικά όπως είναι  η μαύρη χρωμιωμένη γυαλιστερή μάσκα σε σχήμα  ΄΄tiger-nose΄΄, οι μοναδικές ζάντες αλουμινίου GT-Line 17 ιντσών και οι προβολείς ομίχλης LED «σε σχήμα παγοκύβων»,όπως αυτοί  του cee'd GT και του pro_cee'd GT. Ο εξωτερικός σχεδιασμός ολοκληρώνεται με τις  δύο απολήξεις της εξάτμισης ,τα LED φώτα ημέρας, τη χρωμιωμένη επένδυση παραθύρων και τη μαύρη αεροτομή οροφής.

Το εσωτερικό συνδυάζει το μοντέρνο στιλ, τις γλυπτικές φόρμες και την εργονομία του Rio με μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά GT-Line. O τρικύλινδρος κινητήρας T-GDi 1.0 λίτρων  αποδίδει 100 ή 120 hp στις 6.000 σ.α.λ., με ροπή  172 Nm  που είναι διαθέσιμη από 1.500 έως 4.000 στροφές/λεπτό (για το 120hp) και κατανάλωση 4,7L/100 km, με εκπομπές CO2 107g/km.

Το Rio GT-Line θα διατίθεται επίσης με βενζινοκινητήρες MPΙ 1.2 ή 1.4 λίτρων και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων από το τρίτο τρίμηνο του 2018.


Το Kia Rio GT-Line διατίθεται ήδη προς παραγγελία στην Ελληνική αγορά με τα πρώτα αυτοκίνητα να αναμένονται το Μάρτιο. Από άποψη εξοπλισμού η έκδοση GT line τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας του Rio, καθώς περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα. Οι τιμές πώλησης με την τρέχουσα προωθητική ενέργεια έχουν οριστεί στις 14.990€ για το 100hp και στις 15.990€ για το 120hp. Το μοντέλο συνοδεύεται  με την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της εταιρείας για 150.000 χλμ. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης