Video: Αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων από την Kia

Video: Αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων από την Kia

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το νέο 8άρι κιβώτιο εξασφαλίζει ομαλή επιτάχυνση από στάση, άμεση απόκριση σε υψηλές ταχύτητες, χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένους θορύβους/κραδασμούς. 

Video: Αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων από την Kia
Στο Cadenza, το μεγάλο sedan μήκους 5 m, θα κάνει πρεμιέρα το νέο αυτόματο σύστημα μετάδοσης της Kia για προσθιοκίνητα μοντέλα. Το κιβώτιο είναι 8 σχέσεων και καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο με ένα συμβατικό 6άρι αυτόματο, ενώ είναι κατά 3,5 kg ελαφρύτερο. Θα συνδυάζεται στάνταρ με τον 3.3 V6 GDI.

Μέχρι χθες οι μηχανολόγοι της Kia είχαν εμπειρία από τη χρήση αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων σε πισωκίνητα μοντέλα. Η εξέλιξη όμως ενός ανάλογου κιβωτίου σε προσθιοκίνητα οχήματα αποτέλεσε πρόκληση, λόγω του περιορισμένου χώρου κάτω από το καπό, καθώς πρέπει να τοποθετηθεί εγκάρσια.

Σύμφωνα με την Kia, το νέο 8άρι κιβώτιο εξασφαλίζει ομαλή επιτάχυνση από στάση, άμεση απόκριση σε υψηλές ταχύτητες, χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένους θορύβους/κραδασμούς. Μελλοντικά θα τοποθετηθεί και σε άλλα μεσαία και μεγάλα προσθιοκίνητα μοντέλα της κορεάτικης μάρκας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης