Πρόγευση από το μελλοντικό μεγάλο sedan της Citroen

Πρόγευση από το μελλοντικό μεγάλο sedan της Citroen

Το πρωτότυπο CXPERIENCE έχει υβριδικό σύστημα συνδυαστικής απόδοσης 300 ίππων.

Πρόγευση από το μελλοντικό μεγάλο sedan της Citroen
Ένα μήνα πριν κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Παρίσι, το νέο πρωτότυπο της Citroen αποκαλύφθηκε μέσω της ιστοσελίδας της γαλλικής μάρκας. Το CXPERIENCE είναι ένα μεγάλο sedan μήκους 4,85 m. με χαμηλό προφίλ (1,37 m) που θυμίζει coupe. Τα δύο πρώτα γράμματα του ονόματος παραπέμπουν στο CX, το μεγάλο οικογενειακό που είχε μείνει στην παραγωγή έως το 1991.



Η plug-in hybrid τεχνολογία χαρίζει μεγάλη αυτονομία λόγω του βενζινοκινητήρα και δυνατότητα κίνησης έως 60 km χωρίς να εκπέμπει ρύπους χάρη στο ηλεκτρικό μοτέρ. Η μπαταρία έχει σχετικά μικρή χωρητικότητα (3 kWh) και χαρίζει κίνηση στους πίσω τροχούς, καθιστώντας το CXPERIENCE CONCEPT ένα τετρακίνητο sedan. Η φόρτιση σε κοινή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διαρκεί 4,5 ώρες, ενώ πέφτει στις 2,5 ώρες μέσω φορτιστή 6,6 kW που συνδέεται σε πρίζα βιομηχανικού τύπου 32A.

Ο κινητήρας βενζίνης (άγνωστης χωρητικότητας προς το παρόν) αποδίδει 150-200 ίππους, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ προσθέτει άλλους 109. Η συνδυαστική ισχύς φθάνει – σύμφωνα με τη Citroen – τα 300 PS. Το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων είναι τοποθετημένο ανάμεσα στο θερμικό και τον ηλεκτρικό κινητήρα.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης