GP Ουγγαρίας: Ποιός θα γελάσει σήμερα;

GP Ουγγαρίας: Ποιός θα γελάσει σήμερα;

Όλα δείχνουν πως οι Mercedes οδεύουν ολοταχώς προς την πρώτη τους νίκη στην Ουγγαρία στη νέα υβριδική εποχή της F1. Τα ασημί βέλη έχουν κερδίσει τους 41 από τους 48 αγώνες της υβριδικής εποχής αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να κερδίσουν στην Ουγγαρία.

GP Ουγγαρίας: Ποιός θα γελάσει σήμερα;
Φυσικά αυτό δεν είναι τυχαίο, πρόκειται για μια πίστα με συνεχή ροή στροφών όπου το μεγάλο ατού της Mercedes, η ισχύς της υβριδικής μηχανής δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Το 2014 είχε κερδίσει ο Ρικιάρντο για λογαριασμό της Red Bull, πέρυσι κέρδισε ο Φέτελ για λογαριασμό της Ferrari. Ο Αυστραλός οδηγός των Ταύρων βρίσκεται στην 3η θέση της εκκίνησης πίσω από τις Mercedes και σίγουρα θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από την μεταξύ τους μάχη στην πρώτη στροφή. Παραδοσιακά στην Ουγγαρία αυτός που εκκινεί από την 3η θέση έχει πλεονέκτημα έναντι του δεύτερου που είναι στην ακάθαρτη γραμμή.

Βέβαια η χθεσινή καταρρακτώδη βροχή που ξέπλυνε την πίστα αλλά και το νέο οδόστρωμα έχουν μειώσει σημαντικά αυτό το πλεονέκτημα αλλά δεν το έχουν μηδενίσει. Ο Ρόσμπεργκ πήρε χτες την 26η pole στην καριέρα του. Πιθανόν δε θα τα κατάφερνε αν δεν έκανε τετακέ ο Αλόνσο στην τελευταία προσπάθεια μπροστά από το Χάμιλτον. Για 6η φορά σε 11 αγώνες φέτος τα ασημί βέλη βρίσκονται στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Κλείσιμο


Ο Ρόσμπεργκ περιμένει μάχη για τη νίκη με το Χάμιλτον και τις Red Bull
πιθανόν οι Ταύροι να είναι πιο επικίνδυνοι στη βροχή. Ο Χάμιλτον ήταν σίγουρος για την pole χτες: "Δεν το περίμενα ποτέ να βγω από τη στροφή 9 και να δω τον Αλόνσο μπροστά μου γυρισμένο. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ από τη δεύτερη θέση. Μια καλή εκκίνηση θα βοηθούσε είναι καιρός να κάνω μια".

Ο Ρικιάρντο αισθάνονταν πως θα μπορούσε να πάρει την pole αν δεν υπήρχε η κίτρινη σημαία ο Φερστάπεν έκοψε για να έχει άδειο δρόμο μπροστά του και έχασε για 0.8sec την τελευταία προσπάθεια οπότε στη Red Bull έχουν μείνει με μια αίσθηση ανικανοποίητου χτες. Να δούμε αν θα καταφέρουν ν' αλλάξουν σήμερα την εικόνα αυτή.
 


Στη Ferrari αντίθετα είδαν το Ράικονεν να αποκλείεται από το Q3.
Ο Φινλανδός ήταν ταχύτερος όλων με τη λήξη του Q2 αλλά βρέθηκε στην 14η θέση όταν οι υπόλοιποι ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε μια πίστα που στέγνωνε: "Κρίμα είχαμε καλό μονοθέσιο σήμερα. Δεν έχει διαφορά για ποιο λόγο συνέβη ότι συνέβη. Είχαμε την ταχύτητα αλλά τι να κάνω τώρα; Πρέπει να διδαχτούμε απ' αυτό και να είμαστε καλύτεροι την επόμενη φορά. Ο χρόνος μου ήταν καλός αλλά μετά από 30 sec βρισκόμασταν στο πουθενά". Ο Φέτελ έχει επικεντρώσει την προσοχή τους στις Red Bull για σήμερα: "Οι αντίπαλοί μας είναι ακριβώς μπροστά μας πιστεύω ότι μπορούμε στον αγώνα να πάμε πιο γρήγορα".




Χτες η μέρα είχε εντυπωσιακές αντιθέσεις από 51 βαθμούς Κελσίου
στο οδόστρωμα στις ελεύθερες δοκιμές μέχρι καταρρακτώδη βροχή στις κατατακτήριες. Σήμερα οι 10 πρώτοι οδηγοί θα εκκινήσουν με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli. Αν δε βρέξει θα έχουμε λογικά στρατηγική 2 pit stop. Η μαλακή γόμα σύμφωνα με την Pirelli αντέχει περίπου 29 γύρους ανά σετ σε σύνολο 70 γύρων ενώ η πολύ μαλακή 14 γύρους. Οπότε η στρατηγική που αναμένεται είναι οι οδηγοί να βάλουν δυο σετ μαλακής γόμας σε δυο πιτ στοπ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν αποκλείεται όμως κάποιοι να επιχειρήσουν 3 αλλαγές χρησιμοποιώντας 3 σετ πολύ μαλακής γόμας και μόνο ένα σετ μαλακής στην τελευταία αλλαγή. Στα ελεύθερα ο Ράικονεν συμπλήρωσε 31 γύρους μ' ένα σετ μαλακής γόμας και ο Φέτελ 23 με ένα σετ πολύ μαλακής γόμας. Πολύ δύσκολα θα δούμε σήμερα τη μέση γόμα να χρησιμοποιείται.


FREE PRACTICE 3 – Ταχύτεροι χρόνοι

Rosberg           1m20.261s      Supersoft New

Verstappen      1m20.263s      Supersoft New

Ricciardo         1m20.726s      Supersoft New

QUALIFYING TOP 10

Rosberg          1m19.965s      Supersoft New

Hamilton        1m20.108s      Supersoft New

Ricciardo        1m20.280s      Supersoft New

Verstappen     1m20.557s      Supersoft New

Vettel               1m20.874s      Supersoft New

Sainz               1m21.131s      Supersoft New

Alonso             1m21.211s      Supersoft New

Button             1m21.597s      Supersoft New

Hulkenberg    1m21.823s      Supersoft New

Bottas              1m22.182s      Supersoft New 

Περισσότεροι γύροι ανά γόμα

SOFT                          Raikkonen                    31

SUPERSOFT                         Vettel                 23

MEDIUM                     Hulkenberg                14

MEDIUM                     Perez                           14

Καλύτερος χρόνος ανά γόμα

SOFT                Hamilton          1m21.960s

MEDIUM         Perez               1m23.893s

SUPERSOFT   Rosberg          1m19.965s

Ο αγώνας εκκινεί στις 15:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης