Ποιο είναι το πρώτο ηλεκτρικό στην Ευρώπη;

Ποιο είναι το πρώτο ηλεκτρικό στην Ευρώπη;

Τη στιγμή που το Leaf είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλο ηλεκτρικό (EV), ένα άλλο μοντέλο του ομίλου Renault-Nissan έχει τα "ηνία" στην Ευρώπη.

Ποιο είναι το πρώτο ηλεκτρικό στην Ευρώπη;
Ο λόγος για το ZOE, ένα σουπερμίνι μηδενικών ρύπων που κατέγραψε 18.453 ταξινομήσεις μέσα στο 2015, σε σύνολο 97.687 EV που κυκλοφόρησαν στη γηραιά ήπειρο. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 1 στα 5 ηλεκτρικά που πωλήθηκαν ήταν το ZOE. Το συνολικό μερίδιο της Renault ήταν 23,6% (23.086 ταξινομήσεις).

Παρά το γεγονός ότι η αγορά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασε αύξηση 47,8%, σε σχέση με το 2014, το μερίδιο των EV στην ευρωπαϊκή αγορά παραμένει εξαιρετικά μικρό (μόλις 0,61%). Περισσότερες από τις μισές πωλήσεις του ZOE (10.670) έγιναν στη Γαλλία, γεγονός που οφείλεται αφενός ότι η χώρα αποτελεί την έδρα της Renault και αφετέρου στην αυξημένη επιδότηση που έδωσε από τον περασμένο Απρίλιο η γαλλική κυβέρνηση.

Η Renault «καυχιέται» και για την πρωτιά στα επαγγελματικά EV, με το Kangoo Z.E. να βρίσκεται στην κορυφή (4.325 πωλήσεις και μερίδιο 42,6%).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης