Η Lexus επιστρέφει στα μεγάλα σπορ coupe!

Η Lexus επιστρέφει στα μεγάλα σπορ coupe!

Το Νοέμβριο του 2014 είχαμε αποκαλύψει την απόφαση της Lexus να λανσάρει ένα μεγάλο πισωκίνητο coupe με το όνομα LC.

Η Lexus επιστρέφει στα μεγάλα σπορ coupe!
Δεκατέσσερις μήνες αργότερα, πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Το LC έχει μήκος 4,76 m. και τοποθετείται σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στη γκάμα και στην… καρδιά των φίλων της Lexus.

Φουτουριστικά φωτιστικά σώματα, εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα, έντονες ακμές, τεράστιοι τροχοί 21 ιντσών (στάνταρ 20 ιντσών) που πατούν σε ελαστικά της Michelin (245/40 μπροστά και 275/35 πίσω) και μεγάλη διπλή απόληξη της εξάτμισης συνθέτουν το αποτέλεσμα που έθεσε ενώπιον δημοσιογράφων και κοινού η πολυτελής θυγατρική της Toyota. Το σπορ coupe έχει εσωτερικό 2+2 θέσεων, το οποίο είναι καλυμμένο σε κάθε σημείο του από δέρμα σουέντ.



Και περνάμε στα… σημαντικά. Το LC 500 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Lexus που βασίζεται στη νέα πισωκίνητη πλατφόρμα της εταιρείας, η οποία δίνει έμφαση στην οδηγική απόλαυση και τις επιδόσεις. Η κατανομή του βάρους είναι σχεδόν ιδανική, σε αναλογία 52/48 εμπρός και πίσω, αντίστοιχα. Κινητήρας είναι ο ατμοσφαιρικός 5.0 V8, τον οποίο γνωρίζουμε από τα RC F και GS F. Αποδίδει 473 ίππους στις 7.100 rpm και 53,7 kgm ροπής στις 4.800 rpm. Η κίνηση περνά όπως αναφέραμε στους πίσω τροχούς, μέσω αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων! Όσο για την επιτάχυνση από στάση στα 96 km/h διαρκεί λιγότερο από 4,5 sec.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης