Το νέο 7θέσιο crossover της Mazda

Το νέο 7θέσιο crossover της Mazda

Το CX-9 φέρει κινητήρα turbo 2,5 λτ. και δεν προορίζεται για την Ευρώπη.

Το νέο 7θέσιο crossover της Mazda
Στο φυσικό του περιβάλλον, δηλαδή στην αμερικανική αγορά, παρουσιάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα και προφανώς το μεγαλύτερο crossover της Mazda. Οι πωλήσεις ξεκινούν στις Βόρεια Αμερική την άνοιξη του 2016 με στόχο τις 50.000 πωλήσεις το χρόνο.

Το CX-9 είναι ένα πραγματικό big-SUV που στοχεύει στην αμερικανική αγορά συνδυάζοντας τις εκτός δρόμου δυνατότητες ενός crossover και την πρακτικότητα ενός μεγάλου 7-θέσιου πολυμορφικού. Τo XL μέγεθός του επιβεβαιώνει το μήκος του αμαξώματος που ξεπερνά τα πέντε μέτρα, ενώ σχεδιαστικά έχει εφαρμοσθεί η σχεδιαστική φιλοσοφία KODO. Σχεδιαστικά την προσοχή τραβά η τεράστια μάσκα, έχουν υιοθετηθεί αρκετά στοιχεία από το μικρότερο CX-5, ενώ στο εσωτερικό με τις τρεις σειρές καθισμάτων το ντιζάιν είναι μινιμάλ και ο εξοπλισμός ασφάλειας, διασύνδεσης και διευκόλυνσης πλήρης.



Το CX-9 βασίζεται σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο που εξασφαλίζει κορυφαία -κατά την Mazda- οδηγικά χαρακτηριστικά και μείωση του βάρους έως 130 kg (ανάλογα με την έκδοση). Κάτω από το καπό υπάρχει ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 2.500 cc που αποδίδει 230 PS και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης