Αποκάλυψη με Mazda RX-Vision Concept

Αποκάλυψη με Mazda RX-Vision Concept

H έκθεση του Τόκιο σήκωσε αυλαία και η ιαπωνική εταιρία μας αποκαλύπτει το πρωτότυπο RX-Vision που εφοδιάζεται με έναν νέας γενιάς περιστροφικό κινητήρα SkyActiv-R.

Αποκάλυψη με Mazda RX-Vision Concept
Δύο είναι τα βασικά μηνύματα που έρχονται από το Τόκιο. Αφενός πως και επίσημα η Mazda επιβεβαιώνει την παραγωγή του επόμενου RX-8 και αφετέρου την εξέλιξη και την παραγωγή νέας γενιάς του Renesis.

Σχεδιαστικά θα πρέπει να πούμε πως τα πράγματα είναι άκρως ενδιαφέροντα για το επόμενο πισωκίνητο κουπέ της εταιρίας, κρίνοντας από το σούπερ περιτύλιγμα του RX-Vision που συνάδει με την σχεδιαστική φιλοσοφία KODO. Ενδιαφέρον είναι πως εδώ έχουμε ένα καθαρά κουπέ αμάξωμα, δίχως τις ιδιαίτερες «ανάποδες» πόρτες του RX-8, με το μήκος να φτάνει τα 4.389 mm. Επίσης, το ταμπλό ειναι «προσγειωμένο» αισθητικά και δείχνει αρκετά… πραγματικό για concept car.

Προφανώς, δεν θα απέχει και πολύ από εκείνο που θα δούμε στο νέο μοντέλο που θα βρίσκεται σχεδιαστικά πιο κοντά στο RX-7. Όπως είχαμε γράψει, το RX-Vision έχει κάτω από το καπό του έναν νέο βάνκελ για τον οποίο η Mazda δεν έχει αποκαλύψει οτιδήποτε, πέρα του ότι τον ονομάζει SkyActiv-R. Οι πληροφορίες μας λένε πως θα υπάρχει και ηλεκτρική υποβοήθηση του κινητήρα με ισχύ κοντά στα 300 άλογα, ενώ το νέο RX-7 θα κυκλοφορήσει το 2017.

Περισσότερα, προσεχώς!


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης