Απορρίφτηκε η ένσταση της Red Bull

Απορρίφτηκε η ένσταση της Red Bull

Η Ολομέλεια της FIA απεφάνθη πως ορθώς οι αγωνοδίκες μηδένισαν τον Ντανιέλ Ρικιάρντο στην Αυστραλία.

Απορρίφτηκε η ένσταση της Red Bull
Όπως ίσως θυμάστε πέντε ώρες μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης ο τοπικός ήρωας Ντανιέλ Ρικιάρντο και αντικαταστάτης του Γουέμπερ από φέτος στο κόκπιτ της πρωταθλήτριας Red Bull βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Η RB10 του Ρικιάρντο που τερμάτισε 2η αντιμετώπιζε πρόβλημα από την Παρασκευή με τον αισθητήρα ροής καυσίμου. Οι άνθρωποι της FIΑ τον άλλαξαν και τον επανατοποθέτησαν μετά τις δοκιμές. Στον αγώνα ο αισθητήρας έδειχνε πως η RB10 ξεπερνούσε το όριο στιγμιαίας κατανάλωσης. Οι άνθρωποι της FIA ενημέρωσαν την Red Bull η οποία βασιζόμενη στα δικά της δεδομένα ροής καυσίμου αρνήθηκε να μειώσει την στιγμιαία κατανάλωση κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Red Bull Racing που ανέλπιστα είδε μετά τον πολύ δύσκολο για εκείνη χειμώνα, τον οδηγό της να τερματίζει δεύτερος στον πρώτο αγώνα, μηδενίστηκε και κατέθεσε αμέσως ένσταση. Σύμφωνα με το άρθρο 5.1.4 των τεχνικών κανονισμών της Formula 1, ισχύει το προαναφερθέν όριο, που ελέγχεται από αισθητήρες της FIA τοποθετημένους στα μονοθέσια. Ο αποκλεισμός του Ρικιάρντο είχε ως αποτέλεσμα όσοι τον ακολουθούσαν να κερδίσουν από μία θέση. Έτσι ο Μάγκνουσεν είναι δεύτερος στο ντεμπούτο του, ο Μπάτον με την άλλη McLaren, 3ος ενώ το βαθμό της 10ης θέσης πήρε ο Σέρτζιο Πέρεζ με τη Force India.

Η σημερινή απόφαση της FIA οριστικοποίησε τον αποκλεισμό του Ρικιάρντο.
Κλείσιμο
Η ομάδα σε ανακοίνωσή της μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης αναφέρει: «Αποδεχόμαστε την απόφαση. Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, δε θα είχαμε ασκήσει έφεση αν δε θεωρούσαμε πως είχαμε επιχειρήματα. Πιστεύουμε πως ήμασταν σύννομοι στο GP Αυστραλίας. Λυπόμαστε που ο Ρικιάρντο δε θα πάρει τους 18 βαθμούς της 2ης θέσης που πιστεύουμε πως άξιζε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε μέσα στη χρονιά».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης