Πρόβες εκλογών πριν έλθουν
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Πρόβες εκλογών πριν έλθουν

Οι καλύτεροι προγνώστες για τα επερχόμενα δεν είναι τα μέντιουμ, αλλά όσοι διαχειρίζονται σοβαρά χρήματα. 

Οφείλουν να εξετάζουν την κίνηση της οικονομίας 6-12 μήνες μπροστά, ίσως και περισσότερο. Να βρίσκονται εντός της αγοράς πριν “ξυπνήσουν” οι περισσότεροι, πριν ξεκινήσει η ανάπτυξη την οποία ο μέσος πολίτης δεν αντιλαμβάνεται γιατί η τσέπη του παραμένει αδειανή. Την ώρα λοιπόν που το συνοθύλευμα Σύριζα- Ανελ έχει ξεκινήσει να διανέμει τα χρήματα της υπερφορολόγησης, ένας γνωστός Αμερικανός fund manager ο κ. John Kyle bass προέβλεψε εκλογές στην Ελλάδα εντός των επόμενων 18 μηνών και πολιτική επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση.

Δεν είναι φίλος με τον κ. Μητσοτάκη, ούτε διαλέγει τον κ. Τσίπρα γιατί πέτυχε στην διακυβέρνηση του. Διακρίνει μια ευκαιρία σε μια κουρασμένη αγορά που χάνονται χρήματα επί χρόνια και δρα προληπτικά για το συμφέρον του, ποντάροντας στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές. Όταν λοιπόν η διακυβέρνηση Σύριζα – Ανελ αρχίζει και μοιράζει στοχευμένα τα χρήματα δεν χρειάζεται κανείς να είναι πολιτικός αναλυτής για να καταλάβει τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Ο χρόνος που θα προκληθούν οι εκλογές είναι πεπερασμένος διότι το 2019 θα κοπούν πάλι οι συντάξεις. Οι ίδιοι, όμως, διαχειριστές κεφαλαίων γνωρίζουν καλά ότι δεν υπάρχει “δωρεάν  γεύμα” στο κόσμο. Δεν ακούνε τους λαϊκιστές, αλλά όλους όσοι αποδεδειγμένα έχουν δείγματα σοβαρότητας. Όσοι λοιπόν ξεκίνησαν το νέο “παραμύθι” της εξόδου της χώρας απο τα Μνημόνια, έχουν περιορισμένο ακροατήριο, είναι οι σκληροί βολεμένοι ενός μονίμως πελατειακού κράτους.

Ο Τσίπρας μοιράζει δώρα, για να καλύψει όσο περισσότερες ομάδες μπορεί. Aπο τις μειοψηφίες έως τις οργανωνωμένες ομάδες συμφερόντων. Αρκετός, όμως, κόσμος εκεί έξω, δεν ανήκει σε ομάδες, δεν έλαβε επιδοτήσεις, δεν του έκαναν χάρες σε αγορές προϊόντων, αγαθών, υπηρεσιών. Και μένουν εκεί. Δίχως εκπροσώπηση. Αν αποφασίσει ο Μητσοτάκης να τους εκπροσωπήσει και να αφήσει τους πελάτες θα είναι ισχυρότερος. Τη ίδια ώρα στην κεντροαριστερά, όπως φαίνεται γίνεται μια προσπάθεια να μην ακουστούν τα νέα πρόσωπα. Δεν υπάρχει ούτε ο ελάχιστος σεβασμός σε πρόσωπα που έχουν αξία εκτός κομματικών μηχανισμών. Ας μην προτρέχουμε, όμως. Τις δυο επόμενες κυριακές θα γνωρίζουμε εαν κάποιος απο την κεντροαριστερά θα είναι ικανός να κερδίσει τον σημερινό κακέκτυπο σφετεριστή της.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK