Ολοκληρωτικές αλήθειες
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ολοκληρωτικές αλήθειες

αι  για να  τελειώνω με το παρελθόν. Με Στάλιν, Τσίπρα και όλες αυτές τις ανιστόρητες ανοησίες. Εχουμε και λέμε:

Ενα: Ο Σύριζα προήλθε από τον Συνασπισμό. Είναι η μετεξέλιξή του. Γνωστό.  Ο Συνασπισμός προήλθε από την συμμαχία  του Περισσού με   την Ελληνική Αριστερά  του Λεωνίδα Κύρκου. Στον Συνασπισμό  συμμετείχαν και άλλες μικρότερες ομάδες και «ανεξάρτητες» πολιτικές προσωπικότητες!

Δύο: Ο Περισσός  εγκατέλειψε τον Συνασπισμό. Αυτό έγινε  με την  τελευταία  διάσπαση του ΚΚΕ. Κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90

Τρία: Πασίγνωστη  είναι η αντιπαλότητα ανάμεσα στο ΚΚΕ του Χαρίλαου Φλωράκη και  στο   αυτοπροσδιοριζόμενο ΚΚΕ εσωτερικού. Ασυμφιλίωτη αντιπαλότητα.  Σε τέτοιο βαθμό  ώστε τα περισσότερα  σχόλια και  σχεδόν  όλα τα  «δηλητηριώδη»   βέλη  του ΚΚΕ  να στρέφονται εναντίον του «εσωτερικού». Με  βασικό άξονα  ότι η «σεχταριστική   ομάδα»-έτσι  την έλεγαν-του Κύρκου, του Μπανιά και  του Δρακόπουλου,  είναι ύπουλος  ταξικός εχθρός. Αποτελούμενος από φραξιονιστές, οπορτουνιστές,  τυχοδιώκτες και  προδότες. Με στόχο  την υπονόμευση του κομμουνιστικού κινήματος, ιδιαιτέρως της ΕΣΣΔ. Οποιος ανατρέξει στα σχόλια  τόσο του «Ριζοσπάστη» όσο και της «Αυγής» εκείνης της εποχής θα αντιληφθεί  το μέγεθος  αυτού του ασίγαστου  πολέμου!

Τέσσερα: Το  ΚΚΕ  εσωτερικού προέκυψε μετά την  διάσπαση του ΚΚΕ το 1968. Με   αιτία  την πολιτική της ΕΣΣΔ.  Οσοι έφυγαν από το ΚΚΕ και στην  συνέχεια ασπάστηκαν τον Ευρωκομμουνισμό του Ενρίκο Μπερλινγκου, επιδόθηκαν  σε διαρκή αρνητική κριτική εναντίον του καθεστώτος της Μόσχας και ιδιαιτέρως της Σταλινικής περιόδου. Ο  αντισταλισμός  του ΚΚΕ εσωτερικού  ξεπερνούσε πολλές φορές ακόμα κι εκείνον  της Νέας Δημοκρατίας. Γνωστά  όλα αυτά!

Πέντε:  Ο Λεωνίδας Κύρκος το  1987  εγκαταλείπει  το ΚΚΕ εσωτερικού και οργανώνει την Ελληνική Αριστερά. Αυτή η αλλαγή  του ονόματος διευκολύνει  την   εκλογική  συνύπαρξη  Φλωράκη με Κύρκο κι έτσι  δημιουργείται ο  Συνασπισμός!
Κλείσιμο

Εξι: Οι  περισσότεροι  των  σημερινών  μελών και στελεχών του Σύριζα προέρχονται από  την μητρική   φλέβα του ΚΚΕ εσωτερικου και του Συνασπισμού. Με απλά  λόγια είναι  πασίγνωστη  η αντισταλινική  τους καταγωγή και  η νοσταλγία τους  για τον Ευρωκομμουνισμό του Μπερλίνγκουερ!

Εφτά: Αλλωστε  πέρυσι η     σημερινή κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε  σε αντίστοιχο    συνέδριο   στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, με θέμα  τα ολοκληρωτικά  καθεστώτα. Τόσο της Γερμανίας και του Χίτλερ όσο της Ρωσίας και του Στάλιν


Οκτώ: Ακόμα και  σήμερα, ιδιαιτέρως σήμερα, ο Περισσός  εξακολουθεί να πιστεύει ότι  η  ηγετική ομάδα του Σύριζα είναι εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος και ότι βασικός στόχος είναι  η έλευση   των πολυεθνικών,  το γκρέμισμα όλων των  κατακτήσεων των  εργαζομένων και η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού!

Εννέα:  Με απλά  λόγια για το  τελευταίο πράγμα που μπορεί να κατηγορήσει κάποιος  το κόμμα του Τσίπρα, είναι    για   σταλινισμό και   φιλοσοβιετισμό. Ενα  πράγμα θα  σας  πω. Επειδή τα στελέχη του ΚΚΕ  εσωτερικού, αλλά και του Συνασπισμού, είχαν αναδειχθεί  σε  κήρυκες  του  αντισταλισμού και  του αντισοβιετισμού, γι αυτό  το λόγο κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ, καθόλου  δεν δίσταζαν, το αντίθετο μάλιστα, να επιλέγουν αρκετούς απ αυτούς και να τους τοποθετούν σε  θέσεις  στελεχών, κυρίως στον Πολιτισμό  και  δευτερευόντως στην ΕΡΤ


Δέκα: Παιδιά ηρεμήστε. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από νεκρανάσταση του Ιωσήφ  Βησσαριόνοβιτς Στάλιν.  Από ένα  πράγμα κινδυνεύει. Από  τον καθυστερημένο, υποβιβασμένο και    σχεδόν  τριτοκοσμικό  εαυτό της. Είτε αυτός  ονομάζεται Παπανδρέου,  είτε  Καραμανλής  junior είτε  Αλέξης Τσίπρας. Οσο  δεν  βάζουμε μυαλό, τόσο θα μεταθέτουμε  τις ευθύνες σε κάποιον πεθαμένο η   ζωντανό  «εχθρό». Βολικό!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ