PROTOTHEMA

Blogs

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Εξαρτάται να λες

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Η ολοκλήρωση της  δεύτερης  αξιολόγησης. Το τέταρτο Μνημόνιο  σύμφωνα  με Κυριάκο Μητσοτάκη. Η διαρκής, αβάσταχτη επιτήρηση. Η ομηρεία. Η φτωχοποίηση.   Η ανελέητη επιδρομή της εφορίας. Και  το ένα και το άλλο. Ολα μαζί!

Κι όμως.  Ουδέν κακό  αμιγές καλού. Ούτε μαύρο ούτε  άσπρο. Εξαρτάται να  λες. Ας πούμε η εφαρμογή  της «διαύγειας». Ανευ πιέσεων  των  δανειστών  ουδεμία «διαύγεια».  Η ηλεκτρονική σύνδεση των  δεδομένων. Ανευ ασφυκτικών πιέσεων  των  ξένων «εχθρών» ουδεμία ηλεκτρονική «επικοινωνία»  και  διασταύρωση των    δεδομένων.  


Η προσεχής σύνδεση  των ηλεκτρονικών «μηχανών» (POS) με το  Taxis που θα  επιφέρει κεφαλοκλείδωμα  σε μεγάλο μέρος της  φοροδιαφυγής. Ανευ των «άθλιων»  δανειστών, ουδεμία σύνδεση και  κανένα  χτύπημα στη   φοροδιαφυγή. Το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Εστω με το σταγονόμετρο. Ανευ  των «δόλιων»  Γερμανών που θέλουν  «να μας αρπάξουν την περιουσία πιρ παρά» όλα αυτά τα επαγγέλματα θα παρέμεναν  κλειστά. Ακόμα και  η προσεχής, έστω ανοργάνωτη, κατάργηση των «πανελλαδικών» κι αυτή η μεταρρύθμιση αν θα συμβεί  θα  πορευτεί  προς την ευρωπαική κανονικότητα!

Να προχωρήσω; Να το κάνω. Οπως λόγου χάριν  η  συρρίκνωση των προνομίων  των  εργατοπατέρων. Οπως  τα ειδικά μισθολόγια.  Οπως, όπως, όπως. Τι είναι όλα αυτά; Θετικά  η αρνητικά;  Μαύρα  η άσπρα; Υπέρ η  εναντίον; Και τέλος πάντων  θέλουμε να καταργηθούν τα προνόμια και μαζί μ αυτά να περιοριστεί η  βουλημία  της κάθε εκλογικής πελατείας;  Θέλουμε  η δεν θέλουμε; Θέλουμε να παραμείνουμε αιχμάλωτοι των παραδόσεων της Οθωμανικής  σουλτανίας; Μπας και μας βολεύει  από τη  μια να ψωνίζουμε με  ευρώ και απο  την άλλη να αλληθωρίζουμε προς Ανατολάς;

Τι θέλω να πω; Οτι, πρώτο, οι πάσης  φύσεως  φορολογικές επιδρομές προέρχονται από  την   αντικειμενική ανάγκη μιας οικονομίας που δεν παράγει. No  Money No real Democracy. Οπως λένε και οι  Αμερικανοί!

Οτι,  δεύτερο, οι  φορολογικές επιδρομές φέρουν  σφραγίδα  των  ελληνικών   κυβερνήσεων. Αν  λειτουργούσε η παραγωγική  και η  εξαγωγική «μηχανή», οι επιδρομές θα ήταν  λιγότερες και οι φόροι μικρότεροι!

Οτι, τρίτο, καμία κυβέρνηση, ιδιαιτέρως η   «αριστερή» και  τελευταία  δεν  έχει  συγκροτήσει και  εφαρμόσει με επάρκεια,  πρόγραμμα παραγωγικής   ανάπτυξης!

Οτι,  τέταρτο, έτσι από τη μια με τις αλλεπάλληλες  φοροεπιδρομές φτωχοποιούνται μεγάλα «στρώματα» και πλήθος «ομάδων»  της  κοινωνίας. Και από  την άλλη το «πούλημα-ξεπούλημα»  των   ασημικών  του  δημόσιου πλούτου μετατρέπει  την Ελλάδα  σε μια  παράγκα που μοναδικός, αποκλειστικός της  προορισμός είναι  να  φιλοξενεί, με υποτέλεια μάλιστα, ξένους  τουρίστες!

Τελικώς η χώρα είναι τέσσερα πράγματα μαζί. Και  τα τέσσερα εντελώς  τριτοκοσμικής  λογικής. Φεσωμένη  από  τα  δανεικά. Υποταγμένη  στους  δανειστές. Εκπορνευμένη με το  ξεπούλημα των «ασημικών». Και   φυσικά εκμαυλισμένη από  τον μονόδρομο τον  τουριστικό!

Με απλά λόγια. Αν  οι μεταρρυθμίσεις, οι όποιες μεταρρυθμίσεις,   δεν «ακουμπήσουν» σε ένα  διαφορετικό οικονομικό μοντέλο,  δηλαδή αν δεν μπει μπροστά και  δεν  φουλάρει η   παραγωγική «μηχανή», τότε ακόμα και  το πιο  αγαθό Μνημόνιο θα καταντήσει, στην πράξη, εχθρικό. Πως να  σας το πω;  Ο πλούτος  ρεεεε! Ο πλούτος  η ανάταση!  Η  μιζέρια  η καταβύθιση.  Κοινή λογική!

ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 11/05/201718:16

ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗ. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΡΑΦΕΙΣ , ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΣ. ΟΜΩΣ. ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ: ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΛΑΓΚΑΡΤ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ; ΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΕΠΙ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ, <>. <> ΓΙΑΤΙ?

Απάντηση
ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ11/05/201712:10

ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΧΕΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΙΣ...ΤΟΡΠΙΛΛΕΣ.... ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ.....ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!! ΛΙΓΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!! ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ( ΗΛΙΚΙΕΣ 38-50)....ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ....ΓΟΝΟΙ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΒΠ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ....ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....ΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ( ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ) ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΡΙΣΚΑΔΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΙΕΡΑ....ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ....ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΧΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΜΕΣΑ!! ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ....ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ....ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ?

Απάντηση
Fani11/05/201711:22

Οχι Κ. Δανικα δεν εξαρτάται οταν ασχολείσαι με την παιδεία.απο παιδείας αρξασθαι και οχι με την παιδεία παίζειν. Η παιδεία δεν ειναι ιδιωτική υποθεση .η ιστορία δεν ιδιωτικοποιείται .ξεπερασαν και το ...απόψε αυτοσχεδιάζουμε.ολα άρπα κόλλα για ψηφοθηρία .ολα για αποπροσανατολισμό.τι θα πει εξαρτάται.Αυτο κι αν ειναι διαπλοκή.ειναι ξετσίπωτοι , ξεδιάντροποι, ξεφτίλες, ξε γραμμένοι.

Απάντηση
k11/05/201711:06

θα το γραφω μεχρι να πεθανω 50 χρονια ενα ποδοσφαιρο δεν μπορειτε να φτιαξετε θα φτιαξετε την χωρα?καλα κρασια 50 ρεεεεεεεεεε ξεφτιλες ουστ απο δω ολοι

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία