Είσαι επικίνδυνος επειδή είσαι ανόητος
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Είσαι επικίνδυνος επειδή είσαι ανόητος

Με αφορμή πρόσφατη  εθνικοπατριωτική  παπαρολογία. Που εκτοξεύτηκε, από καναπέδες και καφενεία, κατά μεριά Γιώργου Κατρούγκαλου. Και με αφορμή την  δήλωσή του  ότι  η  Ελλάδα κανένα πρόβλημα να φιλοξενήσει  Τούρκους αξιωματούχους. Σε περίπτωση  που  θα  επιθυμούσαν να προπαγανδίσουν το δημοψήφισμα  για την ανάρρηση του Ερντογάν στο θρόνο του Σουλτάνου!

Μερικές κουβεντούλες λοιπόν. Ανεξάρτητα από κόμματα. Και υπουργός  του Κυριάκου να ήταν  τα ίδια  θα έλεγα:

Πρώτο  λοιπόν:  Τα  καουμποιλίκια  των Ολλανδών οφείλονται σε τρεις παράγοντες. Στην  γεωγραφική θέση τους.  Την οικονομική  τους ευρωστία.  Και στην μικροκομματική  τους τακτική. Πράγμα που αποδεικνύει  ότι πρωταθλητές του μικροματισμού δεν είναι μόνο οι  Ψωροκώσταινεςο. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!

Δεύτερο λοιπόν:  για να τα κάνω πιο λιανά και απλοικά-προς κάθε  χαιβάνι-αυτό σημαίνει ότι η Ολλανδία είναι περιφρουρημένη από  φιλικές  δυνάμεις και  εντελώς απομακρυσμένη από  την  επιθετική και ανεξέλεγκτη  πολιτική της  Σουλτανίας. Δηλαδή μπορούν να λένε ότι  γουστάρουν χωρίς  κανένα κόστος, Τσάμπα μάγκιες οι Ολλανδοί!

Τρίτο  λοιπόν: όπως  έλεγε και κάποιος Κινέζος  φιλόσοφος «ό, τι είναι άκαμπτο  σπάει, ό, τι είναι ευλύγιστο αντέχει»!

Τέταρτο λοιπόν:  στοιχειώδης  αρετή κάθε εξωτερικής πολιτικής είναι η ευλυγισία. Και ευλυγισία  σημαίνει πολλά πρόσωπα. Και πολλά πρόσωπα  σημαίνουν το εξής: Τη  μία στιγμή αδιαπραγμάτευτος και την άλλη  ήπιος. Πράγμα που  σημαίνει ότι ο Κοτζιάς  είναι κάθετος και ο Κατρούγκαλος συμφιλιωτικός.  Κατάλαβες χαιβάνι μου;  Που να το καταλάβεις. Συμπληρωματικές είναι οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις. Καθόλου μεταξύ τους  «εχθρικές». Ανόητε!
Κλείσιμο

Πέμπτο λοιπόν: έτσι και μέσα στο  στρίμωγμα και την «τρέλα»  του  ο  Σουλτάνος αμολήσει  μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Που προσωρινώς έχει μαντρώσει. Κι έτσι αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες προσαράξουν και πλημμυρίσουν  τα νησιά του Αιγαίου, ακόμα και στη Μύκονο, θα  σου πω εγώ που   θα καταλήξει ο  τουρισμός.  Χειμώνας με πάγο  διαστάσεων  και όγκου Αλπεων. Ανόητε!

Εκτο λοιπόν: η ήπια  εξωτερική πολιτική, ακόμα και  η άκρως φιλική  δεν  καταλήγει, νομοτελειακά, σε υποταγή. Κάθε  άλλο. Φυσικά και κάθε Ελληνας  θα  υπερασπιστεί  τα πάτρια εδάφη. Φυσικά θα πολεμήσουμε μέχρις  εσχάτων. Ομως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποτρέψουμε και τον  Τούρκο να ηρεμήσουμε.  Εμείς οι Ελληνες-καθόλου όπως οι  τσάμπα μάγκες Ολλανδοί-έχουμε κάθε λόγο και  κάθε ώφελος απ αυτό,  να διατηρούμε καλές σχέσεις με  τους Τούρκους. Εμείς επιθυμούμε την ηρεμία και την προκοπή της Τουρκίας. Μα  συμφέρει!

Εβδομο λοιπόν: στην  ρημαγμένη κατάσταση που   βρισκόμαστε, το  τελευταίο πράγμα που θα μας αποτέλειωνε είναι ένα  θερμό «επεισόδιο»!

Ογδοο  λοιπόν: η  αλυσίδα των πραγμάτων πάει κάπως έτσι. Οι μεγάλες  Δυτικές  δυνάμεις, παρέα με Ρωσία και Τουρκία,  βομβάρδισαν, γκρέμισαν, σκότωσαν. Φυσικά αποτέλεσμα, όπως  σε κάθε καταστροφή, ήταν και είναι  «μυριάδες»  αθώοι να φεύγουν και να  καταφθάνουν στην Ευρώπη. Και τώρα  οι  ίδιες δυνάμεις, επωφελούνται από το μεταναστευτικό  ρεύμα. Πως;  Με την  ξενοφοβία και  τις ακροδεξιές πολιτικές. Ετσι  δουλεύει το σύστημα.  Μέσα σε όλα. Και σε σκοτώνω και σε εκμεταλλεύομαι!

Ενατο λοιπόν: και  για να τελειώνω. Αν είχα  την   δυνατότητα και  αν μπορούσα  να  εξασφαλίσω  τα  πραγματικά ονόματα όλων αυτών   των καναπεδοφιλοπατριωτών, τότε   με το πρώτο    «επεισόδιο» που θα έσκαγε,  θα τους έστελνα στην πιο   θερμή  γραμμή πυρός.  Είσαι επικίνδυνος επειδή είσαι ανόητος!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ