Τεχνάσματα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Τεχνάσματα

Οι ταχυδακτυλουργίες του Αλέξη Τσίπρα και το όψιμο ενδιαφέρον του για απλή αναλογική, για συναινέσεις, συνεννοήσεις και άλλα τέτοια, παραπέμπουν στις αξεπέραστες επιδόσεις του πρώτου διδάξαντος, του αρχιμάγειρα Μένιου Κουτσούγιωργα!

Που από το μαγειρίο του, το καζάνι του και την κουτάλα του , προέκυψε η πιο απίστευτη συνταγή. Το πρώτο κόμμα, δηλαδή η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη και του 1989, ακόμα και με το 48% των ψήφων ήταν αδύνατον να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Επομένως οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν, να διαμαρτύρονται, να σχολιάζουν και να σκίζουν τα ρούχα τους για την απλή αναλογική του Τσίπρα, είναι όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του εναπομείναντος Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Οπως, ας πούμε. Η Φώφη Γεννηματά!

Ο σουρεαλισμός, ο ζουρλομανδύας και η μούρλια είναι, άπαντα, προιόντα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων του πολιτικού προσωπικού της Ψωροκώσταινας!

Ας πούμε η Φώφη και η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» συνιστούν τον ορισμό της πολιτικής σχιζοφρένειας. Διότι ως μικρό κόμμα, θα επιθυμούσαν, σφόδρα, ένα σύστημα απλής αναλογικής. Ο λόγος προφανής. Θα αποσπούσαν περισσότερες έδρες και θα εξασφάλιζαν μια καλύτερη θέση στο Κοινοβούλιο. Τόσο απλά!

Ομως τρέμουν στην ιδέα των διλημμάτων. Τι θα κάνουν στην περίπτωση που ο Τσίπρας ως αρχηγός του δεύτερου κόμματος, σ εκείνες τις ερχόμενες εκλογές, ζητήσει την συνδρομή τους για το σχηματισμό μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης; Ε;
Κλείσιμο

Το επιχείρημα του Τσίπρα θα είναι πιστό αντίγραφο του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου: Ελάτε μαζί μου προκειμένου να φράξουμε τον δρόμο στην Δεξιά!

Αν η Φώφη επιλέξει Δεξιά και Κυριάκο Μητσοτάκη τότε θα απωλέσει κάθε ίχνος σοσιαλιστικής παρθενορραφής! Αν αποκλείσει κάθε πιθανότητα συνεργασίας είτε με τον Μητσοτάκη είτε με τον Τσίπρα, τότε θα οδηγήσει την χώρα σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Πράγμα που θα της κοστίσει ακριβά. Μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει σε κλίμα πόλωσης και διπολικής αλληλοεξόντωσης!

Αν τώρα επιλέξει τον τρίτο δρόμο παρέα με τον ΣΥ.ΡΙΖ. Α, τότε το πιθανότερο είναι να απορροφηθούν οι δυνάμεις της συμπαράταξης, κι έτσι ο Αλέξης να αναδειχθεί σε απόλυτο ηγεμόνα της Κεντροαριστεράς!

Αυτό και το στρατηγικό σχέδιο του Τσίπρα. Να απορροφήσει, σαν ηλεκτρική σκούπα, όλα τα μικρά, κεντρώα και κεντροαριστερίζουσα αποκόμματα κι έτσι αυτός να στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο που άφησε πίσω του ο Ανδρέας Παπανδρέου!

Το επικοινωνιακό εύρημα περί απλής αναλογικής, στοχεύει, εκτός από την απορρόφηση της Φώφης και στον αφοπλισμό και την περιθωριοποίηση των δικών του στελεχών που εξακολουθούν να πορεύονται με τις αριστερές ιδεοληψίες τους!

Βασικός στρατηγικός στόχος του Τσίπρα η συμμαχία με άλλα κόμματα, πράγμα που θα του εξασφαλίσει, εκτός από την ηγεμονία της κεντροαριστεράς, και την ευκαμψία να επιλέγει υπουργούς από τις σημερινές κεντρώες και σοσιαλίζουσες δυνάμεις!

Με απλά λόγια όλη αυτή η ιστορία περί δημοκρατικής ευαισθησίας και απλής αναλογικής, είναι θεατρικά κόλπα και τεχνάσματα επικοινωνιακά. Συνηθισμένα πράγματα. Το μέλημα δεν είναι «τι πρέπει να γίνει για να σώσω την πατρίδα μου αλλά τι πρέπει να κάνω για να σώσω το τομάρι μου! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα