Η Τρίτη Παρουσία
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Η Τρίτη Παρουσία

Διχασμένος ο Περισσός. Εκ παραδόσεως. Αμαρτίες  γονέων  παιδεύουσι τέκνα. Το  παρελθόν  φυγείν αδύνατον!

Τυχαία, έπεσα  στην ομιλία του Θανάση Παφίλη για τις προγραμματικές  του  Αλέξη Τσίπρα. Και  χάρηκα.  Για  την καθαρότητα  των  θέσεών  του. Και  κυρίως για την  διαύγεια  των επιχειρημάτων  του!

Επειδή   ορθώς απέδειξε ότι η κυβερνητική στρατηγική είναι, περίπου, ταυτόσιμη με την αντίστοιχη  της Νέας  Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Επειδή και οι   τρεις παρατάξεις έχουν   βάλει τις  υπογραφές τους στο τρίτο Μνημόνιο. Και  για το  23%  στην ιδιωτική  Εκαπίδευση και τα  φροντιστήρια. Και  για  την  φορολογία στους αγρότες. Ολα τ άλλα είναι  ψηφοθηρικά παραμύθια!

Επειδή, ακόμα και οι  τρεις παρατάξεις  συμπίπτουν σε όλα. Δηλαδή  επενδύσεις, άγρια  φορολογική επιδρομή,  καταστροφή  των μικρομεσαίων. Εφοδος  των πολυεθνικών. Και Μεσαίωνας  στις  εργασιακές συνθήκες. Η επωδός όλων αυτών, με τα λόγια του Παφίλη «Ο  ΣΥ.ΡΙΖ. Α»  τρώει το  ψωμί της Νέας Δημοκρατίας». Αρα κουραφέξαλα το αριστερό πρόσημο του Τσίπρα. Ολα  εκ του πονηρού. Μία από τα ίδια. Πράσινο,  γαλάζιο,  ροζ ένα και το αυτό!

Το δεύτερο «πρόσωπο»  του ΚΚΕ προκύπτει από το  αξεπέραστο πρόβλημα  του να υπερασπίζεται με πεισματική επιμονή  τα «επιτεύγματα  του υπαρκτού  σοσιαλισμού». Το  εξηγώ  για να μην παρεξηγηθώ.  Μπροστά στην    διαπλοκή,  διαφθορά και  την αδιαφάνεια που επικρατούσαν  στην  μακαρίτισσα  την  Σοβιετική  Ενωση,  το ελληνικό τέλμα  μοιάζει με  αμόλυντο, πεντακάθαρο χυμό  βιολογικού πορτοκαλιού!

Μπροστά  στον απύθμενο  αυταρχισμό  της  σοβιετικής εξουσίας, η ελληνική αστική  δημοκρατία   φαντάζει σαν προθάλαμος ενός ουτοπικού συστήματος. Μπροστά στην αποξένωση  της  σοβιετικής εργατικής τάξης και όλων των σοβιετικών πολιτών,  το ελληνικό  προλεταριάτο, ακόμα και τώρα, μοιάζει με Λούνα  Παρκ. Και μπροστά στην  απέραντη μελαγχολία των  σοβιετικών πολιτών, η απελπισία των Ελλήνων μοιάζει με  δράμα προσωρινό!
Κλείσιμο

Γι αυτό οι  Ελληνες  ψηφοφόροι  εξακολουθούν να  γυρίζουν την πλάτη τους στο  κόμμα.  Γι αυτό είναι  δύσπιστοι και κουμπωμένοι με τις   εξαγγελίες περί «λαικής εξουσίας». Γι αυτό στα κρίσιμα  διλήμματα προτιμούν Μνημόνιο, ευρώ και  αστικά κόμματα!

Να το πω πιο απλά. Οσο το ΚΚΕ  δεν  ξεκαθαρίζει  τους λογαριασμούς του με το παρελθόν του. Οσο εξακολουθεί να  υπεραμύνεται  τις «σοσιαλιστικές»  κατακτήσεις.  Οσο δεν  συγχρονίζεται με την σύγχρονη πραγματικότητα, τόσο  θα  βλέπει μονοψήφια ποσοστά  στις εκλογικές  αναμετρήσεις!

Ο απλός, καθημερινός, «μέσος» πολίτης σκέφτεται απλά. Σου λέει,  χίλιες  φορές με τον καπιταλισμό. Ακόμα και μ αυτόν τον επώδυνο και  καταστροφικό.  Παρά να ψηφίσω Αλβανία,  Βουλγαρία, στερήσεις, κομματική  ολιγαρχία,  αυταρχισμό, συγκεντρωτισμό και  κομματική ελίτ που θα τρώει τον περίδρομο κι   εγώ  θα είμαι στην απ έξω με το  δελτίο και την μπομπότα!

Εν  ολίγοις σύντροφοι  το ζήτημα είναι  η Δημοκρατία. Από  σωστές  διαπιστώσεις  χορτάσαμε. Ωραία ο Τσίπρας είναι περίπου εκπρόσωπος των πολυεθνικών και των  μεγάλων Ομίλων. Ομως κι εσείς είστε εκπρόσωποι  μιας «αγελάδας» που σάπισε. Αλλάξτε τα όλα για ν αλλάξουμε κι εμείς. Μέχρι τότε  «εκεί εκεί στην απεργία  είστε καλοί αλλά για  εξουσία μόνο  στην  τρίτη παρουσία»! 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ