Ο λαός μας πόσο κυρίαρχος είναι;
vgontzas_antonis

Αντώνης Ν. Βγόντζας

Ο λαός μας πόσο κυρίαρχος είναι;

Τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ο λαός μας δεν τις ήθελε.

Αποδεδειγμένα. Μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί καμία δημοσκόπηση που να πιθανολογεί έστω το αντίθετο. Τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 ο Λαός μας δεν τις θέλει. Αποδεδειγμένα. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Οσες δημοσκοπήσεις έχουν δημοσιευτεί εκεί καταλήγουν. Αλλα έδοξε τω δήμω και άλλα τω Τσίπρα και τοις συν αυτώ. 

Η διάλυση της Βουλής αναδύεται μέσα από γεγονότα που αποκαλύπτουν τη βαθύτερη φύση της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. 

Ο Τάσος Κορωνάκης, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μία από τις φοβερές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, επιτέλους υπηρετεί στον στρατό. Στα σαράντα του! Ως ανυπότακτος. Αφού «κρυβόταν» πάνω από δέκα χρόνια από τις νόμιμες αρχές. Κατ’ εξακολούθηση. Οπως περίπου και αρκετοί υπόδικοι του κοινού ποινικού δικαίου. 

Ο Παύλος Χαϊκάλης, υφυπουργός των Τσίπρα - Καμμένου, πιάστηκε να παραβαίνει δύο νόμους. Αυτόν που απαγορεύει κατηγορηματικά σε κάθε υπουργό και βουλευτή να μετέχει (ακόμα και με παρένθετα πρόσωπα) σε εξωχώριες εταιρείες. Και τον νόμο περί ειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες». Υπότροπος. Σε ψευδή καταμήνυση τρίτων προσώπων... για διαφθορά! 

Ο Αριστείδης Μπαλτάς, υπερυπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και θιασώτης των κρατικών μονοπωλίων στην εκπαίδευση, υπέγραψε μαζί με άλλους συντρόφους του την επιβολή ΦΠΑ 23% σχεδόν σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία, τα φροντιστήρια κ.λπ. Εξαίρεσε (!) σχεδόν όλα τα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία. Αυτά που η ουσιαστική τους έδρα βρίσκεται στο εξωτερικό. 
Κλείσιμο

Ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και πρώην Εργασίας, διέπραξε την πρώτη υπουργική του πράξη και αταξία. Εστειλε στην ανεργία 2.000 εργαζόμενους για να στηρίξει την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σεβάστηκε μια σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να ικανοποιήσει 78 συλληφθέντες (και κάποιους άλλους) που διατάραξαν την κοινωνική ειρήνη των οικογενειών των εργαζομένων. Τι σύμπτωση! Οι 69 από αυτούς ήταν αλλοδαποί. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 118 μεταλλικά μπουλόνια, πέτρες, σφεντόνες, 30 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια, 5 κράνη, 3 κουκούλες τύπου fullface, σκούφοι, μαντίλια, θήκες μασκών και χειρουργικές μάσκες. 

Ευτυχώς ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν μας εγκατέλειψε. Τη μια καρφώνει και απειλεί: «Η οικονομία χειροτέρεψε επί των ημερών του Τσίπρα». Και ότι «αν του ασκηθεί δίωξη για εσχάτη προδοσία, θα τους ξεσκεπάσει εντελώς όλους». Την επομένη προανήγγειλε την ίδρυση ευρωπαϊκού κόμματος κατά της λιτότητας. Από την πισίνα του στην οικογενειακή του έπαυλη στην Αίγινα. Φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας τον αντάμειψε. Με τους πιο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και κατηγορίες: «Μιλούσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στις διάφορες επίσημες συναντήσεις και κανένας δεν του έδινε σημασία»!

Ο Αλέξης Τσίπρας, τις τελευταίες μέρες, έχει διαπράξει και άλλα πολιτικά -και όχι μόνο- ανομήματα. Επέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και την ημερομηνία των εκλογών. Ο τελευταίος, στην τελευταία του δήλωση, δεν έπεισε. Οι οκτακόσιες και λέξεις και το απολογητικό ύφος δεν τον βοηθούν καθόλου. Η σύγκριση με τη διαχείριση των ίδιων πολιτικών ζητημάτων από τους δύο προηγούμενους Προέδρους, τον Χρήστο Σαρτζετάκη και τον Κάρολο Παπούλια, δεν τον ευνοεί καθόλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός διέπραξε και δεύτερο λάθος. Πολιτικό και ηθικό. Ρωτήθηκε πρόσφατα για το ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας μετά τις εκλογές. «Μόνο με τον Πάνο Καμμένο»! Και τους συν αυτώ. Ουδόλως με τις δυνάμεις ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Ανέντιμο. Στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου ζήτησε και έλαβε τη θετική ψήφο αυτών ακριβώς των δυνάμεων. Διαφορετικά, στα δικά του χέρια θα έσκαγε η βόμβα της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας. 
Ο λαός, ισχυριζόμαστε, είναι κυρίαρχος. Αυτό πιστεύουμε. Και αυτό αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής και κοινωνικής μας συνύπαρξης.

Αρκεί να έχει στη διάθεσή του όλα τα δεδομένα. Οχι τα ψέματα και τις εξαπατήσεις της 25ης Ιανουαρίου 2015. Οχι τους θυμούς και την αγανάκτηση που κυριάρχησαν, μόνον αυτά, στη σκέψη των περισσότερων από μας. Και όχι τόσο πολλούς απόντες. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις δεν προσήλθαν στην κάλπη περίπου ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας. Που στις προηγούμενες αναμετρήσεις προσέρχονταν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ