Για γερά νεύρα ο φετινός Ιούλιος
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Για γερά νεύρα ο φετινός Ιούλιος

Πολλές και ισχυρές αστρολογικές όψεις κορυφώνονται μέσα στον Ιούλιο, οι περισσότερες δυσμενείς, αλλά και ορισμένες θετικές, οι οποίες θα προσφέρουν σανίδες σωτηρίας μέσα στην συνολική αστάθεια.

Η κύρια επιρροή, που θα μας απασχολήσει για όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι σχεδόν (μέχρι τα μέσα Αυγούστου σε πρώτη φάση), θα είναι το επίμονο τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, μια όψη που “στεγνώνει” τη ροή του χρήματος και προκαλεί αίσθημα φτώχειας και στέρησης, αν όχι κυριολεκτική πτώχευση. Στέρηση και σε συναισθηματικό επίπεδο, με τις σχέσεις να δοκιμάζονται – οι χωρίς ουσία δεσμοί και συνεργασίες πιθανόν να διακοπούν. Δοκιμάζεται όμως και η αυτοεκτίμησή μας. Η όψη αυτή σχηματίζεται με ακρίβεια για πρώτη φορά στις 14/7, όμως ήδη απ' τις αρχές Ιουλίου ξεκινά η επίδρασή της.

Το πρώτο μισό του μήνα χαρακτηρίζεται επίσης από Πλουτώνιες επιρροές και από μια Πλουτώνια πανσέληνο (2/7), οι οποίες προκαλούν μεγάλες υπαρξιακές αγωνίες και σημαντικά ξεκαθαρίσματα. Η “σκοτεινή” αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα που κορυφώνεται στις 6/7 βυθίζει σε θλίψη και μας καλεί να δούμε πιο σοβαρά και όχι επιφανειακά τα πράγματα, ώστε να αντλήσουμε δυνάμεις και δημιουργικότητα εκ των έσω. Παραλύει την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και την δράση η αντίθεση Άρη-Πλούτωνα (15/7), μια όψη που επίσης βγάζει αρκετό θυμό και απόγνωση στην επιφάνεια λόγω της αποδυνάμωσης που φέρνει. Προσοχή στις αυτοκαταστροφικές κινήσεις, ήδη απ' τις αρχές του μήνα. Την ίδια μέρα κορυφώνεται η αντίθεση Ερμή-Πλούτωνα που προκαλεί εμμονές. Οι Πλουτώνιες αυτές όψεις δηλώνουν σφοδρή σύγκρουση με άτομα εξουσίας κι επιρροής, τα οποία κινούν τα νήματα.

Ταυτόχρονα, οι όψεις του επαναστατικού Ουρανού, με πρώτο το τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού που κορυφώνεται στις 13/7, ωθούν σε εξέγερση και προκαλούν αρκετή νευρική ένταση, ξεσπάσματα και απρόοπτα, ενώ μας καλούν να δούμε τα πράγματα αλλιώς και να λειτουργήσουμε εφευρετικά. Πολλές συνειδητοποιήσεις κι αλλαγή στάσης ζωής.

Σανίδες σωτηρίας θα είναι οι όψεις του Ποσειδώνα (1/7, 8/7, 13/7), οι οποίες διακριτικά αλλά αποτελεσματικά θα μας λυτρώνουν από δύσκολες καταστάσεις, ενώ η αλληλεγγύη και η συμπόνια αυξάνουν. Μέσα στον καταιγισμό των γεγονότων, όμορφες στιγμές τέχνης, ρομαντισμού, πνευματικότητας κι επαφής με τη θάλασσα και τη φύση έρχονται να προσφέρουν ανακούφιση κι ανάταση.

Με την γενναιόδωρη σύνοδο Αφροδίτης-Δία που κορυφώνεται την 1η του μήνα, μπορούμε να αναμένουμε μια επιείκεια στις οικονομικές απαιτήσεις από άτομα εξουσίας. Μια όψη που υπό κανονικές συνθήκες προσφέρει πλούτο και αυξημένα έσοδα, όμως αυτή τη φορά ο πλούτος κυρίως είναι συναισθηματικός, ενώ φέρνει κι ευτυχείς εξελίξεις σε σχέσεις και συνεργασίες αλλά και απόλαυση του καλοκαιριού και του παιχνιδιού.
Κλείσιμο

elenastra@hotmail.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ