Γλιτώνουμε τα χειρότερα, αλλά ο ζουρλομανδύας του “ συμβολαίου” έρχεται
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Γλιτώνουμε τα χειρότερα, αλλά ο ζουρλομανδύας του “ συμβολαίου” έρχεται

Όποιος κάνει φασαρία τίποτα δεν μπορεί να κερδίσει.

Από την πιο γραφειοκρατική υπηρεσία του ελληνικού Δημοσίου έως τους “ανάλγητους θεσμούς” ( κατά κ. Γ. Βαρουφάκη το ΔΝΤ ) κανένας δεν μπορεί να κερδίσει αυτό που θέλει αν κάνει φασαρία ή αν απειλεί  όπως έκαναν σειρά βουλευτών της κυβέρνησης Σύριζα- Ανελ. Δεν μπορείς να κερδίσεις τίποτα όταν στο παραπέντε της συμφωνίας βρίζεις όσους σε δάνεισαν. Ή να κοροϊδεύεις όπως ο αναπληρωτής Τσακαλώτος ότι θα δοθεί πολιτική λύση.

Και οι ξένοι δεν είναι κοροϊδα, όταν θέλουν να επιβάλλουν νέο μνημόνιο ( λέγε με αναπτυξιακό συμβόλαιο ) 30 ή 40 δισ. ευρώ δεν θα σου τραβήξουν την μπρίζα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αν και όπως λένε   αυτό αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή στο παραπέντε για τους δικούς τους λόγους.
 
Δεν θα σε αναγκάσουν  να πας σε ελέγχους κεφαλαίου αλλά θα σε στύψουν και θα σου ετοιμάσουν τον ζουρλομανδύα των 30 ή 40 δισ. ευρώ. Όλα αυτά γιατί εσυ θέλεις το Δημόσιο και τα 751 ευρώ. Και η δικαιολογία είναι έτοιμη.

Θα δώσουμε συνολική λύση, αλλά χρειάζεται το νέο συμβόλαιο.

Αντίθετα με την Ελλάδα , τόσο η Πορτογαλία όσο και η Ιρλανδία, εκτέλεσαν τα όποια προγράμματα τους, και, κυρίως, δεν έκαναν φασαρία. Ως “ ήσυχα”  παιδιά, βγήκαν από   το μνημόνιο και δανείζονται με αρνητικά επιτόκια, βάζοντας τάξη στα του οίκου τους.
Κλείσιμο
Πως ; Η Ιρλανδία, όμως, διαθέτει ηλεκτρονικά τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων της και όποιος ξένος επενδυτής θέλει να βάλει λεφτά το γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο και κάνει τους λογαριασμούς της.  Τόσοι είναι στην λεγόμενη γκάρντα ( Αστυνομία ), τόσοι στα σχολεία κλπ.

( Και μην σπεύσει να πει κανείς ότι ήταν διαφορετικά τα προβλήματα. Διότι λ.χ η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει το μνημόνιο και να συρθεί σ αυτό εφόσον δεν πήγαινε μόνη της και είχε επισπεύσει τα μέτρα.

Στην περιούσια Ελλάδα λοιπόν ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κυμαίνεται. Σήμερα ανοίγει η ΕΡΤ, αύριο οι καθαρίστριες, την επομένη οι Δημοτικοί αστυνομικοί, μεθαύριο οι σύμβουλοι της κας Κωνσταντοπούλου, αντιμεθαύριο του κ. Βαρουφάκη.

Τα ίδια ίσχυαν και για τους προηγούμενους για να μην παρεξηγηθούμε.
 
Προσωπικώς δεν έχουμε τίποτα με τους δημόσιους υπαλλήλους. Έτσι τους γαλούχησαν στην Ελλάδα , έτσι συνεχίζουν. Η ΕΡΤ ανήκει στους Καλφαγιάννηδες και σε όλους όσοι μπούκαραν στο Μέγαρο της ΕΡΤ. ( σ.σ  Η ΕΡΤ δεν έπρεπε να κλείσει- και να εξυγιανθεί εν λειτουργία  γιατί απλώς υπάρχουν Έλληνες στο εξωτερικό )

Στο θέμα μας, όμως. Εάν θέλετε Έλληνες να ακούτε τα νέα της 57ης συνόδου της  Κεντρικής Επιτροπής ή πόσους περίεργους προσέλαβε η Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή για το χρέος ας πληρώσετε οι ίδιοι και όχι οι Ευρωπαίοι.

Εαν θέλετε να γλυκάνετε τους Έλληνες στην εσπερία, βρείτε τα κονδύλια.

Όλα αυτά γιατί εσύ θέλεις τα 751 ευρώ και το Δημόσιο. Στήριξε  λοιπόν με περηφάνεια  και ετοιμάσου για τον ζουρλομανδύα του νέου μνημονίου. Αντί οι Έλληνες, να θέλουν να μικρύνουν το κράτος, να ρισκάρουν ως ιδιώτες, να ξεπεράσουν τα 751 ευρώ μένουν  στα ίδια.

Ας περιμένουμε  τον ζουρλομανδύα, του νέου  μνημονίου ( συμβολαίου)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ