Ποιον θα έβαζες διαχειριστή στα λεφτά σου;
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Ποιον θα έβαζες διαχειριστή στα λεφτά σου;

Στο «ΘΕΜΑ» ήμασταν οι πρώτοι που είδαμε με συμπάθεια και απλή -αλλά δίχως συμπλέγματα- λογική την προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη να κάνει ένα πολιτικό ξεκίνημα.

Απλά αναγνωρίζουμε στον καθένα το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην κοινωνία και σε συνδυασμό με τα προσωπικά πλεονεκτήματά του (αναγνωρισιμότητα στην προκειμένη περίπτωση) να θέλει να συμμετάσχει στα κοινά, να μπει στην πολιτική.

Αλλωστε κρίνεται κάθε μέρα ο Θεοδωράκης και μπορεί να αποδειχτεί φούσκα και να εξαφανιστεί σε λίγους μήνες.

 Το ίδιο δικαίωμα να κριθεί πιστεύω ότι έχει και οποιοσδήποτε άλλος ζει στην Ελλάδα και μάλιστα σε μια εποχή που το κομματικό παρελθόν είναι στο θυμικό του κόσμου σχεδόν ταυτόσημο με τη χρεοκοπία της χώρας. Γιατί θεωρείται πιο φυσικό και φυσιολογικό λοιπόν να εκτίθεται στον δήμο ή στη Βουλή ένας 45άρης γόνος ενός πολιτικού, που δεν έχει ούτε καν μια χούφτα ένσημα ή δεν έχει υπογράψει μια επιταγή στη ζωή του απ’ ό,τι ο Μώραλης, ας πούμε, που παρότι υπήρξε γιος υπουργού δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα 20 χρόνια;

Γιατί -ακόμα περισσότερο-... απαγορεύεται σε κάποιον σαν τον Μαρινάκη να ανακατευτεί με τα κοινά της πόλης του, μήπως επειδή είναι επιχειρηματίας και έβγαλε λεφτά μόνος του και, μάλιστα, εκτός Ελλάδος;

Απλή ερώτηση: Ποιον θα βάζατε στο σπίτι σας να διαχειριστεί τα λεφτά σας, έναν τύπο, ας πούμε, σαν τον Μαρινάκη ή κάποιον σαν τον Μιχαλολιάκο;

Αν δεν σας αρέσει το παράδειγμα, προσθέστε άλλα ονόματα, αλλά τις ίδιες περίπου ιδιότητες και αναρωτηθείτε γιατί ένας μηδέποτε εργασθείς άνθρωπος μπορεί να είναι απαραιτήτως καλύτερος να διαχειριστεί τα κοινά της Ελλάδας από όλους εσάς που καθημερινά δοκιμάζεστε στην ελεύθερη αγορά είτε ως υπάλληλοι, είτε ως στελέχη, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Είμαι βέβαιος ότι σύντομα το «σύστημα», που κατά τη γνώμη μου δεν είναι άλλο από το βαθύ κομματικό κράτος, γαλάζιο, πράσινο, ροζ ή κόκκινο με πολλές παραλλαγές από το 1974, που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας, θα αντιδράσει άγρια κι αυτή τη φορά.

Ο όποιος Θεοδωράκης θα είναι ενεργούμενο του πρώην εργοδότη του, ο όποιος επιχειρηματίας ένας νέος Μπερλουσκόνι και όλοι εμείς που τα λέμε αυτά υπάλληλοι της διαπλοκής. Απλά το κόλπο εύχομαι να μην πιάσει αυτή τη φορά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ