Αγαπητέ κύριε Σαμαρά...
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Αγαπητέ κύριε Σαμαρά...

Αγαπητέ πρωθυπουργέ, όταν ξυπνάς το πρωί της Δευτέρας και βλέπεις πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι οι Ελληνες πρέπει να πληρώσουν πέντε φόρους σε πέντε μέρες, ύστερα και από όλα όσα έχουν τραβήξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τότε θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πάει λάθος στον σχεδιασμό των δικών σου ανθρώπων.

Οταν το σφάλμα επαναλαμβάνεται 48 ώρες μετά και η πρώτη είδηση παντού από νωρίς το πρωί λέει ότι ένας γονέας δεν μπορεί να μεταβιβάσει το σπίτι του στο παιδί του, είτε χρωστάει ένα ευρώ και μένει στη Μαγούλα, είτε χρωστάει 10 εκατ. ευρώ και μένει στη Φιλοθέη, τότε είναι βέβαιο ότι κάτι δεν πάει καλά.

Το κατάλαβαν, αλλά με καθυστέρηση, και οι ίδιοι άνθρωποι που επέβαλαν τα μέτρα και μία ημέρα μετά τα μαλάκωσαν και έκοψαν τα πρόστιμα της υπερημερίας. Το ίδιο έκαναν και με τις γονικές παροχές. Η ζημιά όμως έγινε.

Οταν επίσης ανακοινώνεται μετά φανών και λαμπάδων ότι ένας επιχειρηματίας συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο και το ίδιο το Δημόσιο χρωστάει σε άλλη εταιρεία του ιδίου ΦΠΑ 6 εκατ. ευρώ και δεν του τα δίνει, τότε είναι ακόμα πιο βέβαιο ότι τα κόκκινα χαλιά που υπόσχεσαι στους επενδυτές δεν θα στρωθούν ποτέ.

Τα τρία αυτά γεγονότα που συνέβησαν την εβδομάδα που πέρασε είναι χαρακτηριστικά της έλλειψης κοινού νου (ούτε καν πολιτικού νου) και φυσικά δεν είναι ευθύνη του Τύπου να προσδιορίσει σε εσάς ποιος φταίει γι’ αυτά. Εσείς ξέρετε.

Σίγουρα δεν φταίει πάντως καμία τρόικα, διότι πολύ απλά αποκλείεται να είπε κάποιος ξένος στους δικούς σας υπουργούς «εισπράξτε πέντε φόρους σε πέντε μέρες ή συλλάβετε επιχειρηματίες που το Δημόσιο τους χρωστάει ΦΠΑ». Οπως και κανένας ξένος εντολέας δεν είχε πει στον Βενιζέλο και στον Παπακωνσταντίνου να μην εισπράξουν τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012, οπότε αναγκάστηκε να τον εισπράξει μαζί με του 2013 ο Στουρνάρας και φυσικά την πληρώνετε εσείς.

Καθαρά και ξάστερα λοιπόν, λίγους μήνες προ των εκλογών, ό,τι «μαζεύετε» εσείς σε ψήφους και εντυπώσεις, προσπαθώντας με διεθνείς επαφές, με την επίσκεψη στην Κεφαλονιά, με τις εξαγγελίες για διανομή των κλεμμένων στους πιο αδύναμους οικονομικά Ελληνες, το ξοδεύουν οι ανίκανοι άνθρωποί σας στον οικονομικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό. Και απλά σας εκθέτουν. Και εδώ, σε αυτά τα περιστατικά, δεν φταίει ο Βενιζέλος!

Επιτέλους, λοιπόν, μαζέψτε τους όσο υπάρχει ακόμα καιρός, όσο διαρκεί το δικό σας πολιτικό κεφάλαιο στον κόσμο. Και διαρκεί. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε καλύτερα από εμάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ