vgontzas_antonis

Αντώνης Ν. Βγόντζας

Το καλοκαίρι του 2018 η κυβέρνηση διένειμε non paper. Συνηθισμένη η πρακτική της. Ηθελε να πανηγυρίσει ανεπίσημα την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια. Και να δώσει γραμμή. Τι έλεγε;

Κυρία…
Σας αποκαλώ έτσι γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση να είμαστε εν τοις πράγμασι συνομιλητές.

Την εβδομάδα που πέρασε, στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ με τίτλο «Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας – οι Σλαβομακεδόνες». Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «καταπιεσμένη «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα» !

Παραμονές της μεγαλειώδους λαϊκής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα για το «Μακεδονικό» στις 4 Φεβρουαρίου του 2018 είχα γράψει «Θα πάω…».

Αυτά που κατήγγειλε ο δικηγόρος του Μανιαδάκη στο ΘΕΜΑ RADIO, την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι, μοιάζουν απίστευτα.

Ο πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη. Διατηρεί κάποια ερωτήματα για το πώς ένας σερβιτόρος από την Καισαριανή κατέληξε, στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., να έχει ετήσιο εισόδημα πάνω από 200.000 ευρώ. Αυτό προφανώς δεν πολυαρέσει στον μέσο και μικρό αστό που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα στην ίδια χρονική περίοδο.

Την ημέρα μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του, ο Αλέξης Τσίπρας ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του μια φλύαρη δήλωση με την οποία επιχείρησε να κολακεύσει τους 15χρονους και 16χρονους εφήβους.

Πρέπει να πω από την αρχή τη βασική μου θέση. Είμαι εναντίον των καταλήψεων των σχολείων. Η θέση μου είναι τεκμηριωμένη. Στα χρόνια της Δικτατορίας είχαμε χρησιμοποιήσει την κατάληψη των Πανεπιστημίων ως ακραίο μέσο αντίστασης κατά της Δικτατορίας.

Μια απλή, σχεδόν καθημερινή,  ιστορία αποδείχθηκε ανατριχιαστική. Μια 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, με μια βαριά ποινή δέκα ετών.