Πρώτο ΘΕΜΑ

Πρώτο ΘΕΜΑ

ΝΤΡΟΠΗ! Το μεσημέρι δήλωναν έτοιμοι για συμφωνία, και το βράδυ σέρνουν την Ελλάδα σε δημοψήφισμα για να βγει απ ‘ το ευρώ. Ευθύνη όλων των σοβαρών πολιτικών δυνάμεων της χώρας να κρατήσουν την χώρα στην Ευρώπη. Με κάθε τρόπο και οιοδήποτε κόστος!

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ενώ το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» υποστηρίζει σταθερά τόσον καιρό τις όποιες σοβαρές προσπάθειες έγιναν για να ξανασταθεί η χώρα μας στην Ευρώπη, συγχρόνως ήμασταν στόχος διώξεων ΟΛΩΝ των «τροϊκανικών» κυβερνήσεων, αλλά και των «γερμανοτσολιάδων» τους! Τρελό; Κι όμως!

Η απειλή για την τιμωρία των υπευθύνων, όλων όσων είχαν συμμετοχή στο χάος του ΕΝΦΙΑ, δεν μπορεί να παραμείνει κούφια και ανενεργή. Είναι πολύ θετικό το ότι παρενέβη ο εισαγγελέας μέχρι να το αποφασίσει η κυβέρνηση και ελπίζουμε να κινηθεί η διαδικασία του  Αυτοφώρου για τους ηθικούς αυτουργούς.

Σαράντα μέρες μετά τις εκλογές, είναι τουλάχιστον πολυτέλεια μία κυβερνητική κρίση, αν όχι και έγκλημα, είτε κανείς την προκαλεί εσκεμμένα είτε γιατί έχει μια διαφοροποιημένη στρατηγική - Ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή για όσους θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ πάση θυσία, όπως ήταν η λαϊκή εντολή, είναι να στηριχθεί αυτή η κυβέρνηση χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις

Η ιδέα να αναλάβει υπουργός Οικονομικών ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης - ενώ τα πάντα είναι σε εκκρεμότητα - είναι τόσο σοφή και ενδεδειγμένη, όσο η αλησμόνητη πρόταση για πρωθυπουργό Φίλιππο Πετσάλνικο ολίγον προ της χρεοκοπίας.

Οι επόμενες ώρες και ημέρες που ξημερώνουν για τη χώρα είναι από τις πιο κρίσιµες στην Ιστορία της. Εστω και την ύστατη ώρα ας βρει, επιτέλους, η πολιτική, η επιστηµονική και η επιχειρηµατική τάξη της Ελλάδας µια κοινή συνισταµένη. Το δράµα που εξελίσσεται και η κρισιµότητα των στιγµών ξεπερνούν κόµµατα και ιδεολογίες που έχουν ήδη καταρρεύσει. Ας επιστρατευθούν οι καλύτεροι Ελληνες, όσοι έχουν εµπράκτως αποδείξει ότι και γνωρίζουν και τολµούν να συγκροτήσουν ένα εθνικό σχήµα για τη σωτηρία της χώρας και των πολιτών της. Πολιτικοί, επιχειρηµατίες, τεχνοκράτες, οποιοσδήποτε. Ας αντιληφθούν ότι δεν µπορεί µόνος του κανείς να αντιµετωπίσει µια τόσο κρίσιµη κατάσταση. Η Ελλάδα βρίσκεται σήµερα σε πόλεµο. Αν δεχόταν επίθεση, ας πούµε, από την Τουρκία, θα τσακωνόταν ο Παπανδρέου µε τον Σαµαρά ή θα τους κατήγγελλαν ο Τσίπρας µε την Παπαρήγα;
Οταν θα καταλήξουν οι Ευρωπαίοι σε βαριές και επώδυνες αποφάσεις για την Ελλάδα, αυτές θα πρέπει -σε λίγες ώρες ή µέρες- να εφαρµοστούν.