Πετρέλαιο και επίδομα θέρμανσης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πετρέλαιο και επίδομα θέρμανσης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χειμερινή σεζόν ξεκίνησε και τα νέα είναι μάλλον ευχάριστα, αφού η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φαίνεται ότι διαμορφώνεται στα ίδια ή και λίγο χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι

Πετρέλαιο και επίδομα θέρμανσης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Η τιμή λιανικής για τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στα 90 λεπτά στα φθηνότερα πρατήρια, ενώ στα ακριβότερα η τιμή θα φτάσει στα 92-93 λεπτά.

Η διεθνής τιμή είναι στα επίπεδα σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά κάτι που επιτρέπει στα διυλιστήρια να βγάλουν μια τιμή λιανικής κοντά στα 90 λεπτά.

Στις νησιωτικές περιοχές της χώρας η τιμή θα είναι πολύ μεγαλύτερη και ίσως ξεπεράσει τα 95 λεπτά ανά λίτρο.

Δυσάρεστα τα νέα για τους δικαιούχους του επιδόματος,  καθώς εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν με απώλεια εισοδήματος η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 500 ευρώ. 

Άγνωστο παραμένει πώς θα κατανεμηθεί και θα διανεμηθεί φέτος επίδομα θέρμανσης, με δεδομένη την υποχρέωση της κυβέρνησης να το μειώσει κατά 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ. Οι αλλαγές θα μειώσουν τον αριθμό των δικαιούχων κατά 300.000.
Κλείσιμο

Το χειρότερο σενάριο πάντως προβλέπει την πλήρη κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης εφόσον χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα στο πλαίσιο υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης