Αποστόλης Τότσικας: «Ο ερχομός των παιδιών μας έδεσε πιο πολύ»

Αποστόλης Τότσικας: «Ο ερχομός των παιδιών μας έδεσε πιο πολύ»

Η πρώτη ελληνική ταινία δράσης στην οποία πρωταγωνιστεί, ο ρόλος του μπαμπά και ο λόγος που πήδηξε από παράθυρο ενώ βρισκόταν στον 4ο όροφο πολυκατοικίας

Αποστόλης Τότσικας: «Ο ερχομός των παιδιών μας έδεσε πιο πολύ»
Ο Αποστόλης δεν είναι από τους ανθρώπους που μιλούν πολύ. Αντίθετα, μετρά τα λόγια του και προτιμά να είναι χειμαρρώδεις στους ρόλους που ενσαρκώνει σε τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο. Τα τελευταία τρία χρόνια, είναι συνέχεια με μια βαλίτσα στο χέρι, καθώς ταξιδεύει συχνά στην Κύπρο για τις ανάγκες των γυρισμάτων της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 «Μπρούσκο». Ενός επιτυχημένου σίριαλ που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνεχίσει να προβάλλεται και για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν. «Η αλήθεια είναι πως οι τηλεθεατές μας στηρίζουν απίστευτα. Αν δεν υπήρχε όλη αυτή η αγάπη του κόσμου δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ», λέει στο People.  Ωστόσο, το τελευταίο επτάμηνο προσπαθεί να βρίσκει χρόνο προκειμένου να είναι κοντά στα δίδυμα παιδιά του (σ.σ: ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι) και την γυναίκα του, την αγαπημένη μας φωτογράφο και συνεργάτιδα του People, Ρούλα Ρέβη. Ο ερχομός των διδύμων στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη ήταν το καλύτερο δώρο για εκείνον. Ένα δώρο που του άλλαξε την ζωή. «Από τότε που έγινα πατέρας, αυξήθηκε το ένστικτο της προστατευτικότητας απέναντι στα παιδιά μου και γενικότερα στην οικογένειά μου. Εξαιτίας των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων λείπω αρκετά από το σπίτι, αλλά φροντίζω να αναπληρώνω το κενό και να μετέχω ενεργά στο μεγάλωμά τους», ξεκαθαρίζει.

«Ο πατέρας μου είναι άγιος άνθρωπος»

Η σχέση του Αποστόλη με την Ρούλα Ρέβη ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια. Εκείνος τότε ήταν ένας νέος και πολλά υποσχόμενος ηθοποιός, ενώ η Ρούλα μια από τις καλύτερες φωτογράφους σε περιοδικά μόδας. Η γνωριμία τους έγινε σε ένα φωτογραφικό στούντιο και ξεκίνησε με ένα mini καβγά, καθώς ο Αποστόλης είχε αργήσει στο όρντινο της φωτογράφισης, με την Ρούλα να τον επιπλήττει, λέγοντάς του «Ποιος νομίζεις πως είσαι και αργείς;». Αυτό το καβγαδάκι έμελλε να είναι η αρχή μιας παθιασμένης σχέσης. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2014 στην  Αμερική και ένα χρόνο αργότερα ήρθαν στην ζωή τα δίδυμα παιδιά τους. «Ο ερχομός των παιδιών μας ένωσε περισσότερο», ομολογεί, ενώ παράλληλα μου εξηγεί πως η απόφασή τους να γίνουν γονείς ήταν απόλυτα συνειδητή και από τις δυο πλευρές. «Τα παιδιά μου άρεσαν πάντα. Από μικρό παιδί με θυμάμαι να έχω μια τρυφερή σχέση μαζί τους». Ο Αποστόλης μεγάλωσε σε μια δεμένη οικογένεια. Ο πατέρας του, Γιάννης Τότσικας, είναι γνωστός ηθοποιός του ελληνικούς θεάτρου και κινηματογράφου, ενώ ο αδελφός του, Θανάσης, είναι σκηνοθέτης. «Με τον αδελφό μου είχαμε πάντα μια ιδιαίτερη επικοινωνία. Μας άρεσαν τα ίδια πράγματα. Μιας και μιλάμε για την παιδική μου ηλικία, θέλω να σου πω πως από πολύ μικρός είχα συνειδητοποιήσει πως θέλω να γίνω ηθοποιός, κάτι που δεν είχα πει ποτέ στους δικούς μου. Η πρώτη φορά που τους το ανακοίνωσα ήταν στην τρίτη Λυκείου».

Όντας μεγαλωμένος σε μια αγαπημένη και δεμένη οικογένεια, ο Αποστόλης υιοθέτησε πολλά από τα όμορφα στοιχεία της, στην οικογένεια που μετέπειτα δημιούργησε ο ίδιος με τη Ρούλα. «Ο πατέρας μου είναι ένας άγιος άνθρωπος. Πάντα ήταν καλός, σωστός και δίκαιος. Μας έμαθε να έχουμε μέτρο και η καλοσύνη του, πέρασε και σε μένα. Προσπαθώ να βρίσκομαι πάντα κοντά στα παιδιά μου, να έχουν ένα ερέθισμα όσο πιο σωστό γίνεται. Αυτό στο οποίο αποσκοπώ είναι να τα μεγαλώσω με αγάπη, φροντίδα, ώστε στο μέλλον να είναι αυτόφωτες προσωπικότητες και όχι η προέκταση του εαυτού μου. Πλέον τα παιδιά είναι περισσότερο ανεξάρτητα σε σχέση με τις παλιότερες γενιές. Τα ερεθίσματα που παίρνουν είναι άπειρα και είναι πανέξυπνα. Ψάχνονται περισσότερο και δεν ενθουσιάζονται με το παραμικρό», λέει. Σε λίγες μέρες τα δίδυμα του Αποστόλη και της Ρούλας πρόκειται να γίνουν οκτώ μηνών. Είναι δυο τρισχαριτωμένα παιδάκια που απ ότι μου λέει ο Αποστόλης τα χαρακτηρίζει μια ηρεμία ασυνήθιστα για την ηλικία του. «Είναι πολύ ήσυχα παιδάκια. Έχουν ένα πολύ γλυκό δέσιμο μεταξύ τους». Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Hello, έχουν ήδη επιλέξει τα ονόματα που θα δώσουν στα αγγελούδια τους. Το αγοράκι θα πάρει το όνομα Μιχαήλ-Άγγελος και θα το φωνάζουν Άγγελο, ενώ το κοριτσάκι τους το Ειρήνη-Χρυσή και θα το φωνάζουν Ειρήνη. «Δεν επιθυμώ να μιλήσω καθόλου γι αυτό το θέμα. Είναι κάτι προσωπικό, το οποίο δεν θέλω να μοιραστώ δημόσια», αρκείται να πει, χωρίς θέλει να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για το πώς αποφάσισαν να δώσουν τα συγκεκριμένα ονόματα στα παιδιά τους.

Κλείσιμο


«Ο κινηματογράφος είναι η ερωμένη μου»
Στις 21 Απριλίου βγήκε στους κινηματογράφους η ταινία  «Short fuse»,στην οποία πρωταγωνιστεί. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ταινία της οποίας τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το 2013. Ωστόσο άργησε να βγει στους κινηματογράφους. «Ήταν μια ταινία με μικρό budget, αλλά με μεγάλο μεράκι από όλους εμάς που συμμετείχαμε. Επίσης, τα οπτικά εφέ απαιτούσαν αρκετό καιρό ώστε να ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους γι αυτό και άργησε η ταινία να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες», εξηγεί. Το cast της συγκεκριμένης ταινίας είναι εντυπωσιακό, καθώς εκτός από τον Αποστόλη Τότσικα παίζουν οι: Θοδωρής Αθερίδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ορφανός, Τάσος Νούσιας, Νίκος Κουρής και Ευγενία Δημητροπούλου.

Στην ταινία δράσης «Short fuse», ο Αποστόλης Τότσικας υποδύεται τον Άρη, έναν νεαρό δικηγόρο που δεν βρίσκει εργασία πάνω στις σπουδές του και αποφασίζει να δουλέψει ως κούριερ, προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Κάποια στιγμή, ο Άρης πηγαίνει ένα πακέτο σε μια βίλα και από την μια στιγμή στην άλλη, βρίσκεται ζωσμένος με εκρηκτικά, με ένα ακουστικό στο αυτί, τον χρόνο να μετρά αντίστροφα και την ζωή του να βρίσκεται σε απόλυτο κίνδυνο, καθώς αν δεν υπακούσει στις εντολές που του δίνουν, ο εκρηκτικός μηχανισμός θα ενεργοποιηθεί, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του όχι μόνο εκείνος, αλλά και όσοι θα βρίσκονται σε κοντινή ακτίνα. «Στα γυρίσματα καταπονήθηκε πολύ το σώμα μου. Σκέψου πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κασκαντέρ, οπότε αναγκάστηκα να κάνω όλες τις επικίνδυνες σκηνές. Όπως καταλαβαίνεις, σε μια ταινία δράσης, οι σκηνές είναι έντονες και εκτός από την ερμηνεία, απαιτείται και σωματική αντοχή».

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην  ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ενώ την παραγωγή έκαναν ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και ο Τέρι Ντούγκας, ιδιοκτήτες της εταιρίας παραγωγής «1821 media». Δυο νέοι και επιτυχημένοι άνθρωποι με όρεξη για δημιουργία. «Τον Τέρι τον γνωρίζω από το 2004. Ήταν ένας από τους παραγωγούς στις Νύφες του Παντελή Βούλγαρη, όπου έπαιξα και γω. Τόσο ο Τέρι, όσο και ο Πάρις τον οποίο γνώρισα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του Short Fuse, είναι δυο άνθρωποι που πίστεψαν σε μένα και μαζί κάναμε την ανατροπή. Δεν έχει γίνει παρόμοια παραγωγή στην Ελλάδα. Μπορεί η βάση μου να είναι το θέατρο, ο κινηματογράφος όμως είναι η μεγάλη μου αγάπη. Η ερωμένη μου».

«'Εχω κινδυνέψει»
Στην ταινία «Short fuse», ο πρωταγωνιστής που υποδύεται ο Αποστόλης εκτίθεται σε κίνδυνο. Η αμέσως επόμενη ερώτηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι αν και ο ίδιος έχει κινδυνέψει στην πραγματική του ζωή. «Βέβαια έχω κινδυνέψει. Στο παρελθόν έκανα πολλές βλακείες. Το 2004 πήδηξα από τον τέταρτο όροφο για να πιαστώ από ένα διπλανό μπαλκόνι. Είχα κλειδωθεί έξω από το σπίτι μου. Μπήκα στο διπλανό διαμέρισμα, βγήκα από το παράθυρο και πήδηξα στο μπαλκόνι μου. Όλα αυτά ενώ ήμουν στον τέταρτο όροφο», αποκαλύπτει στο PEOPLE.

Παρότι είναι 33 ετών, όλοι όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν αιώνιο έφηβο που στον ελεύθερο του χρόνο εκτονώνεται  παίζοντας με τις ώρες drums. «Η μουσική με αποφορτίζει από την ένταση της καθημερινότητας. Τις περισσότερες φορές παίζω μόνος μου, αλλά είμαι και σε διαδικασία εύρεσης μελών για την δημιουργία μιας μπάντας. Η μουσική, μαζί με τον χορό είναι για μένα η μεγαλύτερη μορφή τέχνης». Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει τα περισσότερα από τα όνειρά του, αν και όπως μου λέει με χιούμορ το μόνο που του μένει είναι να παίξει στο Hollywwod και να κάνει bungee Jumping!  Πόσο τον έχει αλλάξει η επιτυχία; «Συνάδελφοί μου ηθοποιοί και κοντινοί μας άνθρωποι υποστηρίζουν πως μέσα σε όλα τα χρόνια που με γνωρίζουν δεν έχω αλλάξει καθόλου και λένε πως η Ρούλα έχει τρία παιδιά και όχι δυο!». Όσον αφορά το ενδεχόμενο απόκτησης τρίτου παιδιού, ο Αποστόλης είναι σαφής. «Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης