Δημήτρης Κοντόπουλος- Σεργκέι Λαζάρεφ :Ελλάς - Ρωσία συμμαχία για την κατάκτηση της Eurovision

Δημήτρης Κοντόπουλος- Σεργκέι Λαζάρεφ :Ελλάς - Ρωσία συμμαχία για την κατάκτηση της Eurovision

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2016 είναι ελληνική υπόθεση καθώς ο Δημήτρης Κοντόπουλος συνθέτει το «You Are the Only One» ειδικά για τη ρωσική συμμετοχή. Με ερμηνευτή τον μεγαλύτερο Ρώσο σταρ Σεργκέι Λαζάρεφ, η νίκη είναι μάλλον πιο κοντά από ποτέ

Δημήτρης Κοντόπουλος- Σεργκέι Λαζάρεφ :Ελλάς - Ρωσία συμμαχία για την κατάκτηση της Eurovision
Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «You Are the Only One» αλλά η πραγματικότητα αφορά δύο πρόσωπα και δύο δημιουργικές δυνάμεις: την Ελλάδα και τη Ρωσία. Το συγκεκριμένο τραγούδι το συνέθεσε ο Δημήτρης Κοντόπουλος, παραγγελία από τη Ρωσία για τη συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision
. Ερμηνευτής είναι ο Ρώσος σούπερ σταρ Σεργκέι Λαζάρεφ, ένας πολυτάλαντος και εξαιρετικά επιτυχημένος καλλιτέχνης. Τραγουδιστής με πάμπολλα σουξέ, ηθοποιός που επί χρόνια πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Φίγκαρο» στο θέατρο «Πούσκιν» της Μόσχας, ενώ συμμετέχει και στην κριτική επιτροπή του ρωσικού «The Voice». Εκτός, όμως, από όλα αυτά, ο Λαζάρεφ είναι ο μόνιμος παρουσιαστής του μεγαλύτερου φεστιβάλ μουσικής της Ανατολικής Ευρώπης. Η Ρωσία έχει επενδύσει όλες της τις ελπίδες στο δίδυμο-φωτιά Κοντόπουλου - Λαζάρεφ και το μόνο που περιμένει είναι η νίκη.

Κλείσιμο
- Η Ρωσία φέτος στέλνει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον μεγαλύτερο σταρ της. Τι σημαίνει για εσάς, κύριε Κοντόπουλε, το ότι ήσασταν η πρώτη επιλογή ως συνθέτης του «You Are the Only One» και μάλιστα με απευθείας ανάθεση;
Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με τη Ρωσία. Το 2014 είχα συνθέσει και πάλι το τραγούδι για τη συμμετοχή της Eurovision. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, οπότε φέτος με προσέγγισαν ζητώντας μου τρία τραγούδια ούτως ώστε να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτά τη συμμετοχή τους. Οταν κατέληξαν στο «You Are the Only One» αρχίσαμε να συζητάμε για το ποιος θα το ερμηνεύσει. Η ρωσική τηλεόραση για πάρα πολλά χρόνια επιθυμούσε διακαώς τον Σεργκέι Λαζάρεφ. Οπότε το δικό του ήταν το πρώτο όνομα που έπεσε στο τραπέζι. Εκείνος άκουσε το τραγούδι, ενθουσιάστηκε και έτσι ξεκίνησαν όλα.


Η λιποθυμία του Σ. Λαζάρεφ επί σκηνής στην Αγία Πετρούπολη



- Το τραγούδι σας θεωρείται φαβορί για τον διαγωνισμό. Σας αγχώνει αυτό; 

Εχω φτάσει δύο φόρες στη δεύτερη θέση της Eurovision, οπότε λογικό είναι να θέλω πάρα πολύ να κερδίσουμε. Από την άλλη ξέρω ότι οποιαδήποτε θέση μέσα στην πεντάδα είναι μεγάλη επιτυχία. Δεν αγχώνομαι γιατί δεν θεωρώ την πρώτη θέση μονόδρομο.

- Είστε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά ολόκληρης της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Δεν φοβάστε, κύριε Λαζάρεφ, ότι ένα κακό αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει την καριέρα σας;
Η αλήθεια είναι ότι η ρωσική τηλεόραση με πίεζε τα τελευταία οκτώ χρόνια να συμμετάσχω και πάντα αρνιόμουν. Ο λόγος που δέχτηκα φέτος ήταν το τραγούδι. Αμέσως μόλις άκουσα το «You Are the Only One» κατάλαβα ότι ήταν αυτό που έψαχνα. Μπορεί να είναι ένα δυναμικό χορευτικό κομμάτι, όμως με έναν μαγικό τρόπο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αυτό είναι το ζητούμενο για έναν διαγωνισμό όπως αυτός της Eurovision. Αλλωστε προτιμώ να μετανιώσω για κάτι που έκανα, παρά για κάτι που δεν τόλμησα να κάνω.



- Είχατε προηγούμενη γνωριμία με τον Δημήτρη Κοντόπουλο;

Φυσικά. Τον ξέρω πολλά χρόνια καθώς έχει γράψει τραγούδια για πολλούς Ρώσους καλλιτέχνες. Εχει συνθέσει και για εμένα ένα τραγούδι πριν από δύο χρόνια, το οποίο μάλιστα ανοίγει το νέο μου σόου. Επίσης έχουμε ηχογραφήσει ήδη κάποια κομμάτια για το μέλλον.

- Με τον Φωκά Ευαγγελινό είστε το βαρύ πυροβολικό της Ευρώπης, η dream team της Eurovision. Αλήθεια, κύριε Κοντόπουλε, υπάρχει κάποια μυστική συνταγή για την επιτυχία σας;
Με τον Φωκά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε αναπτύξει έναν κώδικα επικοινωνίας. Ακούει το τραγούδι σε πολύ πρώιμη μορφή και αν δεν μπορεί να δουλέψει με αυτό, αν δεν του λέει κάτι, το αφήνω και πηγαίνω σε κάποιο άλλο. Κάποιες φορές ο Φωκάς ζητά αλλαγές στην ενορχήστρωση προκειμένου να προσαρμόσει το κομμάτι σε αυτό που έχει σκεφτεί για τη σκηνική παρουσία. Οπως καταλαβαίνετε, είναι ομαδική δουλειά.



- Με ένα εντυπωσιακό σερί καλών θέσεων στη Eurovision, μια που η συμμετοχή σας σε αυτή μέχρι σήμερα μετρά πέντε φορές και όλα σας τα τραγούδια έχουν καταφέρει να πλασαριστούν στις επτά  πρώτες θέσεις, υπάρχει περίπτωση, κύριε Κοντόπουλε, να έχετε κάποιο παράπονο από την ΕΡΤ δεδομένου ότι δεν σας αξιοποιεί για τη συμμετοχή της Ελλάδας;
Παράπονο όχι, γιατί καταλαβαίνω ότι οι διαδικασίες στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετικές. Από την άλλη, ακόμη και από καθαρά συναισθηματική άποψη είναι σίγουρα αλλιώς το να γράφεις ένα τραγούδι που εκπροσωπεί τη χώρα σου, μια που νιώθεις πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και ίσως γι’ αυτό κι εγώ δεν το έχω επιδιώξει.

- Πώς νιώθετε που το τραγούδι σας από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του μπήκε στους καταλόγους των επιτυχιών μεγάλων χωρών όπως η Σουηδία και η Ισπανία, ενώ είναι επί εβδομάδες στην κορυφή του ρωσικού chart;

Χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτή την αποδοχή. Είναι ένα τραγούδι που εξελίσσεται συνέχεια και έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις από τον τραγουδιστή.

- Ποια είναι η πιο συγκινητική στιγμή που έχετε ζήσει στη Ρωσία;
 Το 2009, όταν κέρδισα το πρώτο μου βραβείο για ένα τραγούδι που είχα γράψει στην Ανι Λόρακ. Η διοργάνωση γινόταν στο Κρεμλίνο και 4.000 άνθρωποι τραγουδούσαν τη μελωδία μου σε μια γλώσσα που δεν ήξερα.

- Γενικά τι νομίζετε ότι πιστεύουν οι Ρώσοι για τους Ελληνες;
Τη Ρωσία τη γνώρισα μέσα από τον μεγαλύτερο φιλέλληνα της χώρας, τον Φιλίπ Κιρκόροφ. Πρόκειται για έναν από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες όλης της Ανατολικής Ευρώπης. Εχει πάθος με τη χώρα μας. Ερχεται εδώ για διακοπές, διασκευάζει ελληνικά τραγούδια, μέχρι και συρτάκι χορεύει στο καινούριο του σόου. Στην αρχή νόμιζα ότι μόνο εκείνος έχει αυτό το πάθος με την Ελλάδα. Ωστόσο με τα χρόνια ανακάλυψα ότι όλοι οι Ρώσοι έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τη χώρα μας.

- Τι πιστεύετε, κύριε Λαζάρεφ, ότι ενώνει την Ελλάδα με τη Ρωσία;

Το ότι είμαστε και οι δύο λαοί με ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που εμείς οι Ρώσοι αγαπάμε ιδιαίτερα για το κλίμα της, τη θάλασσά της, το φαγητό της κ.λπ. Εχω έρθει πολλές φορές για διακοπές στην Ελούντα και μετά τη Eurovision έχω μία εβδομάδα κενό στο πρόγραμμά μου, οπότε ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στην Ελλάδα.

- Η Αννα Βίσση, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Σάκης Ρουβάς έχουν πάρα πολλά χρόνια να βγάλουν μια μεγάλη επιτυχία. Πιστεύετε, κύριε Κοντόπουλε, ότι έχει έρθει το τέλος των μεγάλων σταρ;

Νομίζω ότι οι καλλιτέχνες αυτού του βεληνεκούς δεν έχουν πια την ανάγκη της επιτυχίας. Πήγα στο μαγαζί που εμφανιζόταν ο Σάκης τον χειμώνα και είδα τον κόσμο να διασκεδάζει με τα τραγούδια του όπως ακριβώς διασκέδαζε πριν από 10 χρόνια. Η επιτυχία είναι κάτι που έρχεται και φεύγει, όμως το να καταφέρνεις να είσαι διαχρονικός, είναι αυτό που κατά τη γνώμη μου σε κάνει σταρ.

- Στη συναυλία σας στην Αγία Πετρούπολη πριν από έναν μήνα λιποθυμήσατε πάνω στη σκηνή. Τι σκεφτήκατε, κύριε Λαζάρεφ, όταν συνήλθατε και συνειδητοποιήσατε τι είχε συμβεί;
Απογοήτευση. Ενιωσα ότι είχα προδώσει όλον αυτό τον κόσμο που είχε έρθει να με δει. Είχα δώσει 22 συναυλίες μέσα σε 30 μέρες και όλο αυτό σε μια τεράστια χώρα όπως η Ρωσία. Το σώμα μου δεν άντεξε και με πρόδωσε. Από την άλλη, όμως, ήταν και ένα σημάδι ότι πρέπει να σταματήσω, να ηρεμήσω και να συγκεντρωθώ σε αυτό που έχω να κάνω.

- Τι καινούριο ετοιμάζετε, κύριε Κοντόπουλε;

Στην Ελλάδα γράφω για διάφορους καλλιτέχνες. Με την Demy μόλις κυκλοφορήσαμε το νέο της τραγούδι και σήμερα έχω επικεντρώσει στον νέο δίσκο του Σεργκέι Λαζάρεφ, αφού μόλις υπέγραψε συμβόλαιο με τη Universal στη Σκανδιναβία για την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ.

- Με ποιον Ελληνα καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε, κύριε Λαζάρεφ;

Με τη Δέσποινα Βανδή. Τα τραγούδια της παίζονται στη Ρωσία, ενώ πριν από δύο χρόνια στην Ελούντα είχα την ευκαιρία να τη γνωρίσω από κοντά. Ηταν η περίοδος λίγο πριν ξεκινήσει το «Voice», στο οποίο και οι δύο συμμετείχαμε ως κριτές, οπότε είχαμε πολλά να πούμε. Εχουμε ζητήσει από τον Δημήτρη, μάλιστα, να μας γράψει ένα τραγούδι, το οποίο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και στις δύο χώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης