Κέλλυ Γιαννάκη: Η κόρη του «Δράκου» φυλάει τα παιδιά μας

Κέλλυ Γιαννάκη: Η κόρη του «Δράκου» φυλάει τα παιδιά μας

Γεννήθηκε με ένα διάσημο επώνυμο, κατάφερε όμως να βγει από τη σκιά του θρύλου πατέρα της κάνοντας κάτι εντελώς πρωτότυπο: δημιουργεί απολύτως ασφαλή παιδικά δωμάτια

Κέλλυ Γιαννάκη: Η κόρη του «Δράκου» φυλάει τα παιδιά μας
Εκείνο που κυρίως έρχεται στο μυαλό της, όσο πιο πίσω μπορεί να φτάσει η μνήμη της, είναι τότε που πήγαινε στο γήπεδο για να δει τον «Δράκο», όπως ήταν το παρατσούκλι του πατέρα της. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τα έδινε όλα, όπως πάντα, στο παρκέ, σκοράροντας και καθοδηγώντας ως φυσικός ηγέτης την εκάστοτε ομάδα του, κυρίως όμως την Εθνική Ελλάδος.

Σήμερα η κόρη του ανατρέχει στο παρελθόν φέρνοντας στον νου τις αναμνήσεις από τα κατορθώματα του πατέρα της: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι τον περίμενα έξω από τα αποδυτήρια του Αρη, στη Θεσσαλονίκη, μετά από κάθε αγώνα. Εγώ και όλοι οι θαυμαστές του στεκόμασταν απέξω με τις ώρες γιατί έβγαινε τελευταίος. Πήγαινε μία η ώρα το βράδυ και όλοι μας τον περιμέναμε χωρίς να δυσανασχετεί κανείς από τον κόσμο.

Θυμάμαι ότι πολλές φορές, αν και νύσταζα υπερβολικά, δεν πήγαινα για ύπνο αν δεν τον έβλεπα». Η Κέλλυ Γιαννάκη δεν ξεχνά ότι στους περισσότερους αγώνες του Ελληνα σούπερ σταρ του μπάσκετ ήταν παρούσα μαζί με τη μητέρα της και τον αδελφό της, καθότι ολόκληρη η οικογένεια ήταν συντονισμένη στις αθλητικές δραστηριότητες του Παναγιώτη.
Για τη λατρεία του κοινού στο πρόσωπο του πατέρα της λέει: «Μέσα από τον αθλητισμό έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός και ο κόσμος δεν παύει να του δείχνει την αγάπη του όπου κι αν τον συναντήσει. Ακόμη και σήμερα, αν τύχει να τον δουν κάπου, τρέχουν να τον χαιρετήσουν και να του σφίξουν το χέρι».
Κλείσιμο


 


Πίβοτ στο παιδικό δωμάτιο
Η Κέλλυ Γιαννάκη γεννήθηκε στη Βοστόνη, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και σπούδασε sports management και marketing στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και από το 2011 είναι υπεύθυνη πωλήσεων και μάρκετινγκ της Safebebe, μιας εταιρείας την οποία δημιούργησε μαζί με τον πολιτικό μηχανικό σύζυγό της Δημήτρη Γιαννακάκη. Η Safebebe είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με την πρόληψη παιδικών τραυματισμών, δημιουργώντας ασφαλείς χώρους για τα παιδιά στο σπίτι.




«Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι τον περίμενα έξω από τα αποδυτήρια του Αρη, στη Θεσσαλονίκη, μετά από κάθε αγώνα. Θυμάμαι πολλές φορές πως, αν και νύσταζα υπερβολικά, δεν πήγαινα για ύπνο αν δεν τον έβλεπα», θυμάται η Κέλλυ

Πρόκειται για μια ιδέα πρωτότυπη, η οποία προέκυψε εντελώς τυχαία, όπως εξηγεί η ίδια στο «thema people»: «Ετυχε εγώ και ο σύζυγός μου να είμαστε παρόντες στον τραυματισμό ενός παιδιού 2 ετών. Τότε συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολο είναι να συμβεί ένα ατύχημα, αλλά και πόσο δύσκολο είναι για έναν γονέα να βρει ουσιαστικές λύσεις προκειμένου να περιορίσει τους κινδύνους μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Οταν οι γονείς του παιδιού και φίλοι μας γύρισαν μαζί του από τον γιατρό όπου του είχαν κάνει ράμματα στο τραύμα, αφού ηρέμησαν κάπως, μας εξήγησαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά την κατάλληλη υποστήριξη με προϊόντα σχετικά με την προστασία των παιδιών τους μέσα στο σπίτι. Ετσι, είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι κάποιες πατέντες προκειμένου να τα προστατέψουν, οι οποίες, όμως, εκ του αποτελέσματος φάνηκαν ανεπαρκείς.  Με αυτή τη σπίθα στον νου μας και μετά από περίπου τρία χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, καταφέραμε να δημιουργήσουμε αυτό που σήμερα είναι η Safebebe: O πρώτος σταθμός μιας οικογένειας για την ασφάλεια των παιδιών της».

Σήμερα η Κέλλυ Γιαννάκη και ο σύζυγός της απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη που τους δείχνουν πολλοί διάσημοι -και όχι μόνο- γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους, χαράσσοντας τη δική τους ανεξάρτητη πορεία. Οπως εξηγεί η ίδια: «Στην αρχή οι γονείς μου απόρησαν με την ιδέα μας, όταν όμως την αναπτύξαμε, τότε ενθουσιάστηκαν, καθώς τη βρήκαν πάρα πολύ έξυπνη. Ο πατέρας μου, άλλωστε, είναι ένας ζεστός άνθρωπος, που ευτυχώς για εμάς, πάντα υποστήριζε τις επιλογές των παιδιών του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης